LILA-LO FESTIVAL OD 11. DO 16. JULA U LOZNICI I OKOLINI: Posvećen narodnom običaju LILANJA, a evo ko će sve održati koncert
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

bogat program

LILA-LO FESTIVAL OD 11. DO 16. JULA U LOZNICI I OKOLINI: Posvećen narodnom običaju LILANJA, a evo ko će sve održati koncert

Kultura -

Šesti festival “Lila-Lo” koji priređuje Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) biće održan od 11. do 16. jula, a domaćini programa su Loznica, Tršić i Banja Koviljača.

Za šestodnevni festival, posvećen narodnom običaju lilanja koji se zadržao u ovom delu Srbije, priređen je bogat program, uz više propratnih sadržaja, najavila je danas Snežana Perić, direktorka TOGL.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Festival počinje 11. jula, uoči Petrovdana kada se u lozničkom kraju, kako tradicija nalaže, u večernjim satima pale lile, najviše kod stare lozničke Crkve Pokrova Presvete Bogorodice, ali i po raskrsnicama, parkovima i sličnim mestima.

Na otvaranju će nastupiti orkestar ‘‘Crne mambe’‘ iz Niša, a drugog festivalskog dana violinista Stefan Milenković svira u svečanoj sali ‘‘Kursalona’‘ u Banji Koviljači.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Narednih dana Lozničanima i njihovim gostima sviraće bendovi ‘‘Artan Lili’‘ i ‘‘Buč Kesidi’‘, a ono što mnogi ljubitelji domaće rok muzike očekuju sa velikim nestrpljenjem je koncert legendarnog ‘‘Parnog valjka’‘ koji će svirati na Saborištu u Tršiću 14. jula.

Jedna od najboljih i najpopularnijih grupa nekadašnje Jugoslavije trebala je na nastupi na istom mestu pre tri godine, ali je tada zbog korone koncert odložen.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Gost ‘‘Lila-Lo’‘ festivala biće Bitef teatar, u subotu i nedelju, 15. i 16. jula, kada će publika najpre videti predstavu ‘‘Lepa Brena prodžekt’‘, a dan kasnije ‘‘Mogućnost zabavljanja kod ptica’‘. Osim ovih programa pripremljeno je mnoštvo zanimljivih aktivnosti, nastupaće i animatori ‘‘UV densa’‘, a u Vukovom Tršiću biće i ‘‘Lila-Lo’‘ promenada, kao i izložba zanatskog piva. Prema rečima Perićeve biće svega onoga zbog čega je ‘‘Lila-Lo’‘ festival i stekao veliku popularnost u našoj zemlji i u dve poslednje godine bio biran među četiri najbolje manifestacije u Srbiji.

Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

- Festival je sjajna prilika da se gosti upoznaju sa svim turističkim sadržajima i ponudom Loznice i okoline zbog toga se programi i odvijaju na različitim mestima. Ogromno je interesovanje gostiju i iz drugih zemalja, a ponovo će naši gosti biti brojni mediji – navodi ona.

Prethodnih godina na festivalu su takođe bili zanimljivi programi i veliki koncerti, nastupili su Bajaga i instruktori, dr Nele Karajlić, Negativ, Amira Medunjanin, Rok simfonija iz Banjaluke, a lani je glavna zvezda bila Konstrakta i grupa ‘‘Zemlja gruva“.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Bonus video:

00:55

ZBOG LEPOTE SAM U HOLIVUDU GUBILA ULOGE! Srpska glumica progovorila o STRAŠNOJ ISTINI u šou biznisu! Oči joj otvorio AL PAĆINO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja