FILM NEVINI KONAČNO STIŽE U DOMAĆE BIOSKOPE: Nastao po motivima istinite priče otkriva tajnu o ljubavnoj priči iza rešetaka
Foto: promo

ne propustite

FILM NEVINI KONAČNO STIŽE U DOMAĆE BIOSKOPE: Nastao po motivima istinite priče otkriva tajnu o ljubavnoj priči iza rešetaka

Kultura -

Film "Nevini" koji je osvojio Cesar nagradu, francuski pandan nagardi Oskar za najbolji originalni scenario, a glumici Noemi Merlan doneo istu nagradu za najbolju sporednu ulogu naći će se od sutra, 6. jula, na velikom platnu domaćih bioskopa.

film Nevini
foto: promo

Popularni francuski reditelj, scenarista i glumac Luj Garel iznosi donekle autobiografsku priču, a intrigantan film od sutra je na redovnom repertoaru bioskopa.

- Odmah u početku imali smo ideju o majci koja se udaje u zatvoru. To je majka koja, zbog ljubavi, unosi intrigantni element u poprilično “normalnu” porodicu koja se strogo pridržavala zakona. I tu dolazi do konflikta - kaže Luj Garel.

film Nevini
foto: promo

Priča prati Abel koji poludi kada sazna da se njegova šezdesetogodišnja majka Silvi sprema da se uda za čoveka koji je u zatvoru. Uz pomoć svoje najbolje prijateljice Klemans, on čini sve kako bi je zaštitio, ali susret sa Mišelom, njegovim novim očuhom, nudi neku novu perspektivu.

film Nevini
foto: promo

Film je donekle inspiriran pričom o Garelovoj majci Brižit Si (Brigitte Sy) koja je držala radionice u zatvorima u Francuskoj i 2010. godine snimila svoj prvi dugometražni film “Free Hands” na temu gde se njen lik zaljubljuje u zatvorenika i udaje se za njega. S takvom sličnom scenom započinje i film Nevini. - Priča o tom braku je iz perspektive sina. Međutim, kad se moja majka udala u zatvoru, meni je bilo 18 godina i nisam prisustvovao ceremoniji. Na neki način ovim filmom to ispravljam - upadam na njeno venčanje. Početna tačka je stvarna priča o mojoj majci: ona se udala u zatvoru, a ja sam se slagao s očuhom koji mi je otvorio vrata sveta kojeg do tada nisam poznavao.

film Nevini
foto: promo

Jednu od uloga tumači i popularna francuska glumica Noemi Merlan (Noémie Merlant) koja je nakon filma “Pariz: Ljubavna priča” iz 2021. privukla rediteljevu pažnju, a za ulogu u filmu "Nevini" ovenčana je nagradom Cesar za najbolju sporednu ulogu.

Luj Garel je francuski glumac i reditelj koji je pažnju na sebe skrenuo filmom "Sanjari" reditelja Bernarda Bertolučija. Od tada je glumio u mnogim ostvarenjima, uključujući i Svakodnevne ljubavi (2005) u režiji njegovog oca Filipa Garela.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:32

PRISUSTVOVAĆEMO STVARANJU ISTORIJE! Miloš Biković otkrio za Kurir šta nam donosi prvi film sniman u KOSMOSU - IZAZOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track