PREMIJERA PREDSTAVE SLOBODE MIĆALOVIĆ BEZ VOJINA: Sala ispunjena do poslednjeg mesta, a ova glumica zablistala i zasenila sve
Foto: ATA images

NOVI KOMAD

PREMIJERA PREDSTAVE SLOBODE MIĆALOVIĆ BEZ VOJINA: Sala ispunjena do poslednjeg mesta, a ova glumica zablistala i zasenila sve

Kultura -

Premijera predstave "Dečje povrede" održana je sinoć na Belefu, a kako je najvaljeno trebalo bi da bude izvedena krajem ove ili početkom sledeće godine u Narodnom pozorištu, na Maloj sceni.

U glavnim ulogama su Sloboda Mićalović i Vuk Kostić. U pitanju je komad, koji nije klasična ljubavna priča. Od njihove osme, do trideset osme godine, gledamo njihove susrete po raznim mestima za lečenje, uvek sa novim ožiljcima, i na telu i na duši.

Dečije povrede
foto: ATA images

- Džozef Radživ je napisao melodramu s primesama komedije "Dečje povrede". Može da se kaže da je to i crna komedija. Inače, ovaj mladi američki pisac bio je i finalista Pulicerove nagrade 2010. godine, i to za dramu "Bengalski tigar u bagdadskom zoološkom vrtu". Skoz je luckast i moderan pisac, ali i jednostavan, a jednostavnost je uvek moderna. Reditelj Ivan Vuković imao je smisla da nađe takav tekst i sprovede ga na scenu - rekao je ranije Vuk Kostić za Kurir i dodao:

- Iako nije skroz komedija, ova predstava mi daje priliku da se vide moja vedrina, radost igre i ljubav prema tom žanru. Ipak, ovo je jedna preozbiljna priča zbog koje bi publika uz karte mogla da dobija i pakovanje maramica.

Inače, Vuk Kostić i Sloboda Mićalović su dobri prijatelji, a kako je ranije otkrio za naš list poznaju se još od studentskih dana.

- Poznajemo se još iz studentskih dana, tačnije od 1997. godine - rekao je Kostić.

Dečije povrede, Dragana Mićalović
foto: ATA images

Pozorišna sala bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Glumac Vojin Ćetković nije viđen na premijeri komada supruge, ali je Slobodi podršku pružila njena mlađa sestra Dragana Mićalović. Glumica je sve prisutne oduševila svojom lepotom i jednostavnom, a posve elegantnom crnom kreacijom koju je ponela.

Dečije povrede, Borka Tomović
foto: ATA images

Pored mlade glumice, premijeri je prisutvoala i Borka Tomović, koju je publika zavolela u hit serijama "Istine i laži" i "Crna svada".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26

Sloboda i Dragana Mićalović pevaju na ulicama Pariza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track