NAKON 43 GODINE OTKRIVENA TAJNA FILMA "KO TO TAMO PEVA" Čuveni dečak koji izvodi "Za Beograd" progovorio o detaljima sa seta
Foto: Printscreen YT

NEKAD I SAD

NAKON 43 GODINE OTKRIVENA TAJNA FILMA "KO TO TAMO PEVA" Čuveni dečak koji izvodi "Za Beograd" progovorio o detaljima sa seta

Kultura -

Nenad Kostić, čuveni dečak iz kultnog filma "Ko to tamo peva", danas svakodnevno prevozi Beograđane od Zemuna do Konjarnika na liniji 17.

Davne 1980. debitovao je u legendarnom i jednako čuvenoj duet pesmi "Za Beograd", gde je na drombulji pratio kolegu koji je svirao harmoniku.

Imao je samo 11 godina kada se našao u društvu legendi jugoslovenskog filma - Nedom Arnerić, Pavlom Vuisićem, Batom Stojkovićem, Taškom Načićem, Draganom Nikolićem, Aleksandrom Berčekom i Slavkom Štimcem.

Ko to tamo peva
foto: Printscreen YT

Danas je Nenad vozač javnog prevoza, a kako kaže, to je njegov sad od malih nogu.

"Radim na liniji 17 već skoro 15 godina, a u gradskom saobraćaju sam od 2002. To mi je bila životna želja odmalena. Kao mali sam skupljao autmobilčiće. Tata je sedamdeset i neke godine kupio nekog malog 'fiću', pa sam voleo s njim da sedim za volanom", ispričao je Nenad za Una TV.

Ko to tamo peva
foto: RTS/Printscreen

U tinejdžerskom dobu radio je kao di-džej, a glumačko iskustvo je nedavno ponovio, i to s Milošem Bikovićem, u filmu "Hotel Beograd".

"Bio sam u toj ekipi s trubačima. Biković je u filmu trebalo da se ženi Ruskinjom koja je došla u Beograd. Bila je divna glumačka ekipa, i ta ekipa iz Rusije što je bila", priča Nenad, koji ističe da mu je mnogo drago što je imao prilike da upozna glumačke legende kao što su pokojni Bora Todorović, Seka Sablić, Ljubomir Bandović.

Nenad Kostić, Ko to tamo peva
foto: Printscreen

Na snimanje filma koji je postao kultni klasik došao je sa stricem Mićom.

"Drombulju je svirao neki drugi čovek koji je znao, ja sam sve to radio na plejbek, a i pevanje je bilo na plejbek, jer ja nisam umeo da izvedem taj drugi glas, kako ga zovu, terca. Instrument koji sam svirao u filmu bio je njihov rekvizit, a ovo sam naknadno dobio od svog strica Miće", otkrio je.

Nenad Kostić, Ko to tamo peva
foto: Printscreen

Ne žali što nikada nije nastavio da se bavi glumom, jer od ovog posla pošteno živi i odškolovao je tri ćerke.

"I kad smo snimali film, bilo je trenutaka kad sam sedeo u autobusu i kao vozim. Aleksandar Berček me je stavljao u svoja krila da kao vozim", prisetio se.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:32

PAVLE VUISIĆ, VULKAN GLUME I MRGUD VELIKOG SRCA: Ovaj muzej čuva uspomenu na našeg glumca, njegova pisma, ključeve, fotografije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track