ZAVIRITE NA SET NOVE SERIJE POHOTA! Glumac otkrio s kim deli kadrove i zašto je zbog ove uloge ODUSTAO od letovanja
Foto: Sonja Spasić

ekskluzivno za tv ekran

ZAVIRITE NA SET NOVE SERIJE POHOTA! Glumac otkrio s kim deli kadrove i zašto je zbog ove uloge ODUSTAO od letovanja

Kultura -

Da se glumci često ne odmaraju tokom leta, pa ni kad su temperature tropske, dokaz je ekipa nove serije "Pohota", koja se uveliko snima. TV Ekran je dobio privilegiju da prenese deo atmosfere sa seta, na kojem glavnu reč vode reditelji Marko Obrenović i Tamara Belošević, a jedan od glavnih glumaca Milorad Miki Damjanović u intervjuu za naš magazin otkriva kako je postao deo ove ekipe.

Milorad Miki Damjanović
foto: Beta

Da li je leto idealno vreme za snimanje ili vrućina otežava rad?

- Nije čudo što su doskoro pozorišta bila na letnjoj pauzi, jer nije baš prijatno na 30 stepeni biti po ceo dan pod reflektorima, ali stvari su se promenile. Neka pozorišta, uključujući i moje Beogradsko dramsko, rade probe i igraju predstave i tokom letnjih meseci. Zbog velikog broja produkcija igranih serija, moje kolege, hvala bogu, nemaju mnogo vremena za odmor.

Jeste li bili na kastingu za novu ulogu u seriji "Pohota"?

Milorad Miki Damjanović
foto: Privatna Arhiva

- Već sam bio isplanirao letovanje kad su me iz "Film pLus picturesa" pozvali da mi je ponude. I onda glumac pročita dobru ulogu, pomisli da bi mogao da napravi nešto lepo i odustane od godišnjeg odmora.

Ko su vam glavni partneri na setu i da li snimanje doživljavate kao svojevrstan izlet, s obzirom na to da ste van grada s kolegama?

- Lepa energija dok radim mi je prioritet. Jedan sam od onih koji najbolje od sebe daju kad je radna atmosfera pozitivna. Jovana Stipić i Džek Dimić, kao i talentovani glumac iz novopazarskog pozorišta Dušan Živanić kolege su s kojima prvi put radim za televiziju, a to je uvek zanimljivo.

Milorad Miki Damjanović
foto: Privatna Arhiva

Žanr psihološki triler nije tako čest kod nas, smete li da otkrijete deo radnje?

- Nažalost, ne smem. Ali kao što je i moja uloga poslastica za glumca i nisam nikad ovako nešto igrao za televiziju, tako je i žanr. Jedna od onih serija kod koje ćete se iznervirati kad pročitate "nastaviće se".

Milorad Miki Damjanović
foto: Privatna Arhiva

Da li je to jedini posao koji imate tokom letnjih meseci?

- Nastavljam s probama u BDP predstave "1984" Džordža Orvela, u režiji Alije Luk. Premijera je planirana za 15. septembar. Uveliko spremamo jubilarni, 10. festival Dani Danila Lazovića u Priboju. To je moje leto.

Milorad Miki Damjanović
foto: Privatna Arhiva

- Hteli smo baš da se odmorimo, ali je mnogo ljudi zvalo da nastupimo kod njih ovog leta. Radujemo se mini-turneji po Crnoj Gori, 22. jula smo u Plužinama, 23. jula na Žabljaku i 24. u Herceg Novom. Avgust nam je rezervisan za Tešnjarske večeri u Valjevu 10. avgusta, pa smo 26. na Nušićijadi u Ivanjici, a 27. avgusta u Božidarcu u Beogradu. U septembru nas čeka 50. izvođenje, kao i jedna lepa turneja po Republici Srpskoj.

(TV Ekran / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

02:27

PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track