ĆERKA PRIJATELJA MILANA UDATA JE ZA TATINOG KOLEGU: Ne pojavljuje se u javnosti, zajedno su radili u pozorištu, a OVAKO IZGLEDA
Foto: YT PrintScreen

možda niste znali

ĆERKA PRIJATELJA MILANA UDATA JE ZA TATINOG KOLEGU: Ne pojavljuje se u javnosti, zajedno su radili u pozorištu, a OVAKO IZGLEDA

Kultura -

Genereracije su odrastale uz nezaboravne filmove "Lude godine" i "Žikina dinastija". Koliko su Dragomir Bojanić Gidra i Marko Todorović bili uspešni u kreiranju likova Žike i Milana, govori činjenica da se avanture ova dva lika i dalje repriziraju i po više puta u toku godine, a najviše u vreme praznika.

Tatina mezimica

Žikina Dinastija, Marko Todorović
foto: Printscreen/Youtube

Prijatelja Milana, koji je jedan od najomiljenijih likova "Žikine dinastije", igrao je legendarni glumac Marko Todorović. Glumac je vešto krio svoj privatni živo, a iza sebe je ostavio ćerku jedinicu.

Njegova naslednica, Svetalana Lana Todorović, nije krenula putem glume kako to obično biva sa decom glumaca, ali je kao diplomirani kostimograf ostala u ovoj branši umetnosti. Osim u pozorištu, Lana radi i kao predavač na Fakultetu primenjenih umetnosti.

U braku sa Zoranom Cvijanovićem

Lana vešto izbegava medije, tako se o njenom privatnom životu malo zna, a u braku je sa tatinim mlađim kolegom Zoranom Cvijanovićem. Njih dvoje su jednom čak i sarađivali.

Zoran Cvijanović
foto: Dragana Udovičić

- Scenski kostim je samo jedan od elemenata celokupne predstave. Svakako da glumcu treba pomoći i kostimom da što više uđe u lik. Tu treba pronaći pravu meru. Sigurno da sve karakterne osobine, sve ono što bi lik trebalo da predstavlja i nosi, nećete "dati" i prikazati kroz kostim. Jer, šta će glumac da radi tokom predstave? Da samo šeta kostim? - kazala je ona jednom prilikom.

U predstavi "Nebeski odred" radila je kostim i mužu Zoranu.

- Čudno je kada se radi sa suprugom. Malo se brkaju lončići. Zorana nije teško obući. Sve što sam mu ponudila prihvatio je. Mada... Bilo je teško naterati ga da se obrije i obuče sve elemente kostima na generalnim probama - rekla je tada Lana.

Ipak, umetnički par se retko pojavljuje u javnosti, pa se njihove slike teško mogu naći.

Novinari su jednom prilikom upitali Lanu koliko je teško obući Zorana, na šta je ona sa osmehom odogovrila.

- Zorana nije teško obući. Sve što sam mu ponudila prihvatio je. Mada, bilo je teško naterati ga da se obrije i obuče sve elemente kostima na generalnim probama - rekla je Lana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:18

Glumac Andrija Milošević zapevao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track