USPEŠNA GODINA ZA REDITELJA PAVLA VUČKOVIĆA: Film "Zaštita pre svega" na zatvaranju Palića, a s "Mrazom" stigao opet do KANA
Foto: Dragana Udovičić

lepe vesti

USPEŠNA GODINA ZA REDITELJA PAVLA VUČKOVIĆA: Film "Zaštita pre svega" na zatvaranju Palića, a s "Mrazom" stigao opet do KANA

Kultura -

Sedmog, poslednjeg festivalskog dana u petak veče na Letnjoj pozornici na Paliću biće dodeljene nagrade, a van konkurencije biće prikazan film "Zaštita pre svega" Pavla Vučkovića.

Priču kao scenarista potpisuje glumac Ivan Zekić, a govori o dva mlada para iz Beograda koji pokušavaju da započnu vezu u vreme korone. U želji da stupe u intimne odnose, sprečava ih to što nemaju odgovarajuću "zaštitu", što ih motiviše da krenu u potragu. Tokom večeri oni susreću sijaset izopačenih likova, koji stoje na putu njihovoj sreći.

Pavle Vučković
foto: Dragana Udovičić

Projekat novog filma scenariste i reditelja Pavla Vučkovića "Mraz", producenta Tatjane Žeželj Gojković, izborio je mesto među 16 odabranih projekata koji će činiti ponudu ovogodišnjeg, šesnaestog po redu izdanja "Ateljea", platforme koju je još 2005. pokrenuo program Sinefondasjon. Program se odvijao za vreme Kana, a konkretno ove godine - od 14. do 21. maja.

U maju prošle godine projekat filma "Mraz" je podržan na konkursu Filmskog centra za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova. Učešće u Kanu čini ga ozbiljnim kandidatom za glavni program Kana naredne godine ili nekog drugog festivala.

Tatjana Žeželj Gojković
foto: Nemanja Miščević

Široj publici Vučković je najpre poznat kao reditelj (i jedan od scenarista) celovečernjeg igranog filma "Panama" (2015), premijerno prikazanog na specijalnoj projekciji u okviru zvaničnog programa Filmskog festivala u Kanu te godine, a upravo u Kanu je 2003. godine poneo prestižnu nagradu Cinefondation za kasnije izrazito uspešan kratki igrani film "Beži, zeko, beži". "Panamu" je radio isto s Tatjanom Žeželj Gojković, koja se kasnije proslavila franšizom "Južni vetar".

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

EVU RAS NA SNIMANJU UMALO SPRŽIO GROM: Kad smo shvatili da nismo preminuli počeli smo da pevamo od radosti! OVO MI JE NAJTEŽI FILM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track