SPEKTAKULARNI VIKEND U ČAČKU: Na sceni pored obale Zapadne Morave nastupaju NAJVEĆE REGIONALNE ZVEZDE, a ovo su detalji festivala
Foto: Dragana Udovičić

ne propustite

SPEKTAKULARNI VIKEND U ČAČKU: Na sceni pored obale Zapadne Morave nastupaju NAJVEĆE REGIONALNE ZVEZDE, a ovo su detalji festivala

Kultura -

Festival Uzlet, nastao u sklopu zvaničnog programa Prestonice kulture Srbije 2023, održaće se u petak i subotu u Čačku. Na dva festivalska stejdža, koja su smeštena na ušuškanoj lokaciji tik pored obale Zapadne Morave, čuće se rok, (t)rep i elektro zvuci. Posetioci će moći da uživaju u muzici Darka Rundeka, Mimi Mercedes, Porto Morta, legende beogradske rep scene FTP, di-džeja Kristijan Molnara, domaće kantautorke Nataleč i mnogih drugih.

Prvo veče

Prvog dana festivala nastupiće hrvatski bend Porto Morto, kao jedan od najzanimljivih indi bendova, koji je prepoznatljiv po svojim vizualima. Sastav je privukao veliku pažnju publike albumima "Porto Morto", "Portofon" i "Portopop", a posebno se ističe saradnja s Darkom Rundekom u pesmi "Hodaj".

Darko Rundek, Beer fest
foto: Dragana Udovičić

Nakon njih publici će se pokloniti i Darko Rundek, koji će nastupiti sa svojim bendom Ekipa. Glasan ženski rep zvuk začuće se istog dana na Uzletu zahvaljujući Mimi Mercedez. Prvu pesmu snimila je 2011. godine, a danas je jedna od naših najslušanijih reperki. U svojim pesmama direktno i oštro obrađuje teme i probleme koji se tiču mladih.

Mimi Mercedez
foto: Printscreen/Instagram

Pored navedenih, u petak će nastupiti i domaća kantautorka Nataleč, dok će se za DJ pultom naći neprevaziđeni elektro dvojac DJ Brka & Runy, kao i beogradski DJ i producent Cosmic G i DJ Dijana Dee te čačanski duo Den Helderse. Svoj premijerni nastup u Srbiji 28. jula na Uzletu imaće novi indi sastav Oxajo, a na glavnoj bini čuće se i indi-rok i indi-pank zvuk benda Keni nije mrtav.

Drugo veče

Narednog dana na scenu će izaći legende beogradske rep scene, sastav FTP. Ovaj kultni sastav čine Jovan Veljković i Bogdan Kovačević. Iza imena ovog benda stoje neki od najvećih rep hitova dvehiljaditih, koji se i danas aktivno slušaju, poput "Blok brate Bruklin", "Život je bezveze ako si mrtav"," Život je jedna tombola".

Krisitjan Molnar
foto: Jelena Janković

Drugi dan festivala obeležiće i nastup jednog od najomiljenijih beogradskih di-džejeva, Kristijana Molnara. Poznat i po svojoj radio-emisiji "Kristalizacija" na radiju Beograd 202, u muzici kombinuje tehno i dens zvuk iz celog sveta. A publiku očekuje i mlada nada Čačka Johnny Reppa.

Festival je nastao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Čačka u saradnji sa Sportskim centrom "Mladost". U sklopu festivala, u Parku mladosti za sve ljubitelje prirode nalaziće se i kamp, a svoje mesto možete rezervisati na njihovom zvaničnom sajtu.

Posebna pažnja biće posvećena ekologiji i reciklaži, te će na više različitih punktova biti postavljanje kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri s rančevima u koje je moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:38

Maja Gojković govorila na otvaranju izložbe Jedan minut zauvek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track