DA LI PREPOZNAJETE GLUMICU? Njenu scenu sa Šurdom svi pamte! Danas izgleda potpuno DRUGAČIJE, a bila je u BRAKU S POZNATIM KOLEGOM
Foto: Printscreen YouTube

i dalje pleni lepotom

DA LI PREPOZNAJETE GLUMICU? Njenu scenu sa Šurdom svi pamte! Danas izgleda potpuno DRUGAČIJE, a bila je u BRAKU S POZNATIM KOLEGOM

Kultura -

Glumica Danica Ristovski jedna je od najvećih dama naše javne scene i žena koja ostavlja utisak lepotom, a tako je od samog početka njene karijere.

Popularna glumica proteklih godina spada u miljenice domaće publike zbog svojih uloga u popularnim serijama "Igra sudbine" i "Zakopane tajne".

Šarmantna, uvek nasmejana i otmena, sa lakoćom je osvojila srca gledalaca, kao što radi tokom čitave karijere. Iza sebe ima veliki broj televizijskih i filmskih uloga, ali je najviše njih zabeležila u pozorištu, u kom vredno radi još od navršenih studija glume.

Danica Ristovski
foto: Prva promo

Ona je prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta, u kom ju je publika gledala u predstavama "Dugo putovanje u Jevropu", "Kad su cvetale tikve", "Moskvičem do pakla", "Draga Jelena", "Trpele"...

Prve uloge

Na početku njene karijere gledali smo je ispred kamere nešto više, a tada je zabeležila uloge u nekim od ostvarenja koja su danas kultna, između ostalih u "Vrućem vetru", "Pozorištu u kući" i "Svetozaru Markoviću".

Vruć vetar, Ljubiša Samardžić
foto: Printscreen/Youtube

U seriji "Vruć vetar" Danica je tumačila lik novinarke, koja intervjuiše Šurdu (koga tumači Ljubiša Samardžić) nakon velikog uspeha koji je ostvario kao ženski frizer. Ove komične scene se i danas pamte i često prepričavaju replike.

Jedan od filmova u kojima je bila najzapaženija svakako je "Dvoboj za južnu prugu", koji je snimila kao 22-godišnjakinja i u kom je oduševila i talentom i lepotom. Glumica je plenila lepotom o kojoj se i danas priča.

Danica Ristovski, Vruć vetar
foto: Printscreen YouTube

"Dvoboj za južnu prugu" je ostvarenje iz 1978. godine, čiju režiju potpisuje Zdravko Velimirović, a scenario Puriša Đorđević i Zdravko Velimirović. U pitanju je stari partizanski film s Dragomirom Bojanićem Gidrom u glavnoj ulozi, a Danica Ristovski tada je igrala mladu lepoticu Jelenu.

Ona je, inače, u filmu potpisana kao Danica Kotorčević, budući da je ovu ulogu ostvarila pre udaje za glumca Lazara Ristovskog, od kog se nedavno rastala posle 42 godine ljubavi.

(Kurir.rs/Glossy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track