PREŽIVLJAVALI SMO DEVEDESETE UZ ŠLJIVOVICU, DOMAĆI HLEB I SIR! Gazda Ika otkrio detalje sa seta "Srećnih ljudi", a ovo su HONORARI
Foto: Printscreen/Youtube

ovo su detalji

PREŽIVLJAVALI SMO DEVEDESETE UZ ŠLJIVOVICU, DOMAĆI HLEB I SIR! Gazda Ika otkrio detalje sa seta "Srećnih ljudi", a ovo su HONORARI

Kultura -

Glumca Milenka Pavlova publika je zavolela zahvaljujući neverovatnoj moći transformacije koju ima pred kamerama i u pozorištu. Za njega nema malih i velikih rola, a u svojoj bogatoj karijeri ostvario je brojna priznanja za svoj talenat i trud.

Nije baš išlo tako glatko u početku

Milenko Pavlov
foto: Zorana Jevtić

On je posle završenog zanata za preciznog mehaničara počeo da pohađa Zrenjaninski dramski studio i završio na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Otac Kosta i majka Kata na kraju su prihvatili njegov poziv kada su ga videli na televiziji, gde je debitovao u seriji "Pripovedanja Radoja Domanovića", 1979. godine.

"Srećni ljudi"

Među brojnim rolama najpoznatija je ona u kultnoj seriji "Srećni ljudi", gde je tumačio gazdu kafane Iku, u koju dolazi lepa Keti i donosi mu niz problema. Iako je serija bila kultna zarade glumaca su bile mizerne.

Milenko Pavlov, glumac, Srećni ljudi
foto: Printscreen/Youtube

Kako je glumac otkrio u ispovesti za Kurir ta vremena nisu mu ostala u najboljem sećanju, a od kultne serije nije zaradio ništa.

- Publika najviše pamti "Srećne ljude", a ja od te uloge nisam zaradio ništa, jer je to snimano u vreme hiperinflacije. Oni su nas isplaćivali 25. u mesecu. Moj honorar za tu seriju bio je uvek kutija "marlbora", a jednom je bilo super, jer sam tog momenta mogao da kupim ceo boks. Danas u tome tražim nešto pozitivno. Srbija je devedesete preživela uz šljivovicu, domaći hleb i sir - ispričao je Milenko Pavlov za Kurir.

Divna koleginica

Ikonične su bile scene koje je imao sa glumicom Aleksandrom Nikolić, koja je tumačila njegovu ljubomornu suprugu, sa kojom bi se često posvađao, a nisu bile retke ni situacije u kojima bi se i pobili.

Milenko Pavlov, glumac, Srećni ljudi
foto: Printscreen/Youtube

- Moju suprugu u toj seriji, koju je igrala Aleksandra Nikolić, svi pamte kao neku rospiju, a privatno je jedna nežna žena. To govori samo da je dobra glumica. Ona je Somborka i glumačko dete. Šuljagić joj je rekao da mi uradi šamar iz sve snage. Međutim, kad me je uradila, izašao sam iz kadra. Te scene nema u seriji. A ona mi se posle izvinjavala, a reditelj je pobegao. Pored serija "Srećni ljudi", "Bela lađa" i "Stižu dolari", ponosan sam i na "Kolo sreće" - kaže glumac za Kurir.

I danas su zarade male

Ipak, finansijska situacija glumaca se nije popravila ni nakon kraja inflacije, a kako kaže Milenko i danas nema novca u ovom poslu.

Milenko Pavlov
foto: Kurir Televizija

- Nema love u glumi. Plate nam nisu bile velike, ali ni honorari od uloga. Nikad nisi mogao da kupiš stan, a ni nova kola. Ceo život vozim polovnjake. Mi smo važni ovom narodu. Umetnost je bitna. Mi smo tu da ih opominjemo i oplemenimo. Hvala bogu da danas neki imaju para da kupe novi auto. Kusturica je zaslužio da ima 100 miliona jer je veliki reditelj sa svetskim nagradama. On nas je proslavio u svetu. Ne bi znali gde je ta Srbija - zaključio je glumac.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:18

Glumac Andrija Milošević zapevao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja