SABOR FRULAŠA U GRLJANU KOD ZAJEČARA: Za najboljeg takmičara Majstorsko pismo, a poznat i program festivala
Foto: Kurir/D.Č.

tradicija

SABOR FRULAŠA U GRLJANU KOD ZAJEČARA: Za najboljeg takmičara Majstorsko pismo, a poznat i program festivala

Kultura -

U Grljanu će 4 . i 5. avgusta biti održan 38. Sabor frulaša, jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji, na kojoj učestvuju takmičari na tradicionalnim narodnim duvačkim instrumentima: frula, duduk, dvojnice i gajde, u dve kategorije: do 16 godina i od 16 godina.

Najbolji takmičar u starijoj kategoriji poneće Majstorsko pismo, (ukoliko je već pobeđivao na Saboru) a u obe kategorije biraće se najbolji na pojedinačnom tradicionalnom duvačkom instrumentu.

Najbolji takmičari nastupiće na Republičkoj smotri narodnog stvaralaštva Srbije u Gornjem Milanovcu, u organizaciji Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije.

sabor frulaša, Iđoš, frula, frulaši
foto: Kurir/S.U.

Takmičarski program, uz revijalni nastup KUD iz Gamzigrada, Rgotine i Grlišta, predviđen je u subotu 5. avgusta.

U petak 4. avgusta, tokom predfestivalske večeri, nastupiće društva iz Velikog Izvora, Šljivara, Dubočana, Zvezdana i "Nikola Pašić" iz Zaječara.

Početak programa je obe večeri u 19 sati

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu "Zoran Radmilović" u saradnji sa Mesnom zajednicom Grljan, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Kurir.rs

Bonus video:

11:59

FRULA JE NJENA LJUBAV! Koliko god bila talentovana i uporna Neda svoje znanje NE MOŽE da usavršava u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track