SKRIVALA SAM PRIRODNU KOSU KAO PRAVA JEVREJKA I GOVORILA NA HEBREJSKOM: Glumica Tijana Kondić za Kurir otkriva utiske iz Izraela
Foto: Marija Mladjen/ATAImages

iskreno

SKRIVALA SAM PRIRODNU KOSU KAO PRAVA JEVREJKA I GOVORILA NA HEBREJSKOM: Glumica Tijana Kondić za Kurir otkriva utiske iz Izraela

Kultura -

Roman "Buka" Tijane Kondić, glumice koju je pre 22 godine proslavila uloga Nataše u istoimenom filmu Ljubiše Samardžića, uskoro dobija i novu formu. Naime, nakon njegove promocije prošlog decembra, u planu je pisanje scenarija za film i seriju od osam epizoda po njegovim motivima.

Tijana Kondić
foto: Ustupljene fotografije

U međuvremenu, glumica je završila i snimanje filma "Smrtonosni lek", čiju režiju i scenario potpisuje Dina Perlštajn. Ova nagrađivana rediteljka poznata je po scenarijima u kojima igraju samo žene, a ovog puta pripremila je neverovatnu priču.

Pozitivna trema

Tek što se vratila iz Izraela, gde je, pored Rumunije, i snimano ovo ostvarenje, Tijana je igrala na dva jezika - hebrejskom i engleskom.

- Igram Anet, religioznu Poljakinju, izuzetno ljubaznu i pozitivnu feministkinju koja vodi panel u Varšavi, gde upoznaje glavnu junakinju Jael Rozen. Pomaže joj i vodi je kroz emotivnu zbunjenost u nameri da profesionalno govori na panelu na koji je pozvana - kaže za Kurir Tijana i dodaje:

Tijana Kondić
foto: Marija Mladjen/ATAImages

- U početku sam imala pozitivnu tremu, jer je trebalo da igram sa ostvarenim i divnim izraelskim glumicama. Veliki izazov mi je bio to što sam scene snimala na hebrejskom i engleskom. Bilo mi je zadovoljstvo da snimam s glumicom Lijanom Ajon, koja je oživela lik Jael. Pomogla mi je oko izgovora na hebrejskom. Od starta smo imale dobru energiju. Još jedan izazov mi je bila perika. Religiozne Jevrejke sakrivaju svoju prirodnu kosu. Kostim koji sam nosila bio je nešto potpuno drugačije od stila odevanja na koji sam navikla.

Univerzalna umetnost

Kako je otkrila glumica, izraelska produkcija se umnogome razlikuje od domaće. Rad je intenzivniji, ali umetnost ne poznaje granice.

Tijana Kondić
foto: privatna arhiva

- Stekla sam veliko iskustvo kao glumica radeći na ovom filmu. Upoznala sam divne ljude i lepo smo radili. Produkcije u Izraelu su mnogo razlikuju od naših u Srbiji. Oni film snimaju između 15 i 18 radnih dana. Pripreme traju mnogo duže, a raspored je vrlo intenzivan i nema prostora za mnogo ponavljanja. Naučila sam njihov sistem rada, koji je dosta sličan američkom. Sve ostalo je isto. Magija kreiranja kadrova je identična, nevezano na kom jeziku glumite. Emocija je ono što je univerzalno u umetnosti - zaključila je glumica. Premijera filma je zakazana za kraj oktobra u Izraelu, nakon čega će biti prikazan na brojnim festivalima širom sveta.

Zanimljiv sinopsis filma

Sigurnosne kamere na aerodromu "Ben Gurion" snimile su Nou German dok se ukrcava u avion i poleće sa dve male ćerke i stotine drugih putnika ka Parizu. Četiri i po sata kasnije, kamere na aerodromu "Šarl de Gol" snimile su sve putnike iz Izraela kako prolaze pasošku kontrolu. Sve osim Noe German s ćerkama.

Tijana Kondić
foto: Damir Dervišagić

Policija je pažljivom pretragom njene kuće otkrila da je ona svoj život započela sa 23 godine i da ne postoji nijedan dokaz da je živela ranije. Na skrivenom mestu pronađena je njena slika sa sedmogodišnjom devojčicom Jael Rozen. Ta devojka sa slike je danas 27-godišnja žena, koja živi sto kilometara dalje od Noe i nikada nije čula za nju. Njih dve povezuje jedna stvar, obema život počinje istog dana kad je nastala slika.

Informacija o nestanku Noe German brzo stiže u sedište izraelskog Mosada, nakon čega se u službu vraća penzionisani agent Nama, koji okuplja izvanredni tim. Noin nestanak predstavlja veliku opasnost po bezbednost zemlje i hitno moraju da zaštite Jael, koja takođe ubrzo nestaje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:58

SEĆATE SE BUNTOVNE NATAŠE IZ ISTOVREMENOG FILMA? Evo šta danas radi Tijana Kondić i kako se seća uloge koja joj je promenila ŽIVOT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track