OD BRZINE ŽIVOTA KOJIM ŽIVIMO, ZABORAVLJAMO KO JE ČOVEK: Tamara Aleksić o novom filmu koji će nasmejati publiku i pustiti suzu
Foto: Dragana Udovičić

ISKRENO

OD BRZINE ŽIVOTA KOJIM ŽIVIMO, ZABORAVLJAMO KO JE ČOVEK: Tamara Aleksić o novom filmu koji će nasmejati publiku i pustiti suzu

Kultura -

Glumicu Tamaru Aleksić publika kraj malih ekrana zavolela je pre jedanaest godina kao Mirjanu u filmu Zdravka Šotre "Šešir profesora Koste Vujića", a onda i kao Lenku Dunđerski u seriji "Santa Maria della Salute".

Inače, lepa glumica danas slavi 31. rođendan.

Tamara Aleksić
foto: promo

Nakon poslednje role pred kamerom u seriji "Kalkanski krugovi", Tamara će se predstaviti publici na otvaranju Dunav festa filmom "Momak i devojke" Ivice Vidanovića.

Ona će oživeti lik Jovane, devojke koja se posle dužeg vremena vraća u svoje rodno mesto. Tamo upoznaje mladog košarkaškog trenera, kome je brat iz Bosne ostavio na čuvanje petogodišnju ćerku. Predan sportu, vešto izbegava ljubavnu odgovornost, suočava se sa izazovima roditeljstva, ali na taj način upoznaje mladu zanosnu vaspitačicu.

Tamara Aleksić
foto: Zorana Jevtić

- Jovani se u rodnom mestu život iz korena menja. Kada sam pročitala scenario, razmišljala sam da li bih pogledala ovakvo ostvarenje i shvatila sam da je ovaj film potreban publici - istakla je glumica kroz osmeh koju je tema filma na prvu loptu oduševila.

- Sa Ivicom Vidanovićem je milina raditi. Ne plaši se da daje nešto što je lepo. Imali smo divnu ekipu, punu ljubavi. Sve je teklo u savršenom redu, nisam se osećala kao da idem na posao. Toliko smo uživali i radovali se jer delimo nešto lepo s publikom. Ovo je film uz koji će se publika nasmejati, ali i pustiti koju suzu. Neophodno nam je da se više ne plašimo patetike, već da s publikom delimo emocije. Na kraju dana, od brzine života kojim živimo, zaboravljamo ko je čovek - zaključila je glumica.

Tamara Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Ovo ostvarenje prvi put je prikazano u okviru 5. Somborskog filmskog festivala, nakon čega je premijeru imao i na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Pored Tamare igraju Rok Radiša i Ines Petrović, ali i Zoran Cvijanović, Zlatan Vidović, Marko Jovičić, Jovo Maksić i drugi.

(Kurir.rs / TV Ekran)

Bonus video:

03:23

NAJLEPŠA GLUMICA MLAĐE GENERACIJE! Tamara Aleksić otkrila recept za lepotu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track