RADOŠ BAJIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR O SKANDALOZNIM KRITIKAMA ZA FILM: Jadan je narod koji posle 80 godina i dalje UKOPAVA ROVOVE
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

RADOŠ BAJIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR O SKANDALOZNIM KRITIKAMA ZA FILM: Jadan je narod koji posle 80 godina i dalje UKOPAVA ROVOVE

Kultura -

Ne stišava se bura nakon emitovanje inserta iz filma “Heroji Halijarda” Radoša Bajića na "Sarajevo Film Festivalu". Film govori o spasavanju američkih pilota u Drugom svetskom ratu, dok kritičari kažu da je na delu pokušaj promocije četničkog pokreta.

Radoš Bajić, koji je pet godina radio na projektu "Heroji Hilijarde", oglasio se ekskluzivno za Kurir i prokomentarisao buru u Sarajevu, ali i kritike o veličanju četničkog pokreta.

- Nema šta da veliča ili ne veliča taj film. On je istorijska činjenica na događaje koji su se desili. Prema tome, šta mi sada treba da zaboravimo da smo Srbi? Treba da se stidimo zbog toga što smo položili najveću žrtvu u Drugom svetskom ratu? Što smo kao srpski narod položili 1.700.000 žrtava, odmah posle Rusa i Poljaka. Da li treba da se stidimo svojih slavnih predaka? Ja ovde ne govorim ni o komunistima, ni ravnogorcima. Ja ih posmatram potpuno ravnopravno. Jadan je narod, žalostan i nema nikakvu životnu perspektivu ako posle 80 godina od stravičnih događaja bratoubilaštva i građanskog rata i dalje ukopava rovove. Imamo okolnost da kosti naših predaka i dalje ratuju. Jedna od poruka našeg projekta je pomirenje, krajnje je vreme da se Srbi pomire. A to ćete videti i u samom filmu - rekao je Bajić.

00:44

RADOŠ BAJIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR O SKANDALOZNIM KRITIKAMA ZA FILM: Jadan je narod koji posle 80 godina i dalje UKOPAVA ROVOVE

- Danas je glavna tema na Balkanu to što se desilo u Sarajevu. Da li vidite da sam ja uznemiren? Da loše izgledam ili da sam zabrinut? Ne, ja sam veoma miran zato što mi imamo časne namere. Mi ne želimo nikoga da povredimo, niti glorifikujemo. Imamo časne namere i istina nas vodi da ispričamo ponovo jednu veliku priču kojom je inspirisan film počev od 10. oktobra - zaključio je Bajić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

RADOŠ BAJIĆ OTKRIO U SCENIRANJU! Evo koji domaći glumci su odbili uloge u kultnoj seriji Selo gori, a baba se češlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track