NOVA NAGRADA MI DAJE SVE VEĆI MOTIV I RAZLOG DA OSTANEM U SVETU FILMA: Srpski tinejdžer Jovan nagrađen na SFF i očarao Sarajevo
Foto: Sarajevo film festival

uspeh

NOVA NAGRADA MI DAJE SVE VEĆI MOTIV I RAZLOG DA OSTANEM U SVETU FILMA: Srpski tinejdžer Jovan nagrađen na SFF i očarao Sarajevo

Kultura -

Glavni glumac u filmu "Lost country" Jovan Ginić, ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade Srce Sarajeva za glavnog glumca na Sarajevo film festivalu, samo dva meseca nakon što je za istu ulogu nagrađen u Kanu!

Iako naturščik, Jovan je osvojio srca žirija na dva velika filmska festivala, a nagrada mu je dodeljena sinoć, nakon što je film čiji je protagonista imao svoju regionalnu premijeru u okviru takmičarske selekcije festivala 12. avgusta.

Jovan Ginić
foto: Sarajevo film festival, Maeva Benaiche

"Iako sam još mlad da odlučim o svojoj budućnosti, svaka nagrada mi daje sve veći motiv i razlog da ostanem u svetu filma. Drago mi je što je nagrada došla baš na ovom festivalu o kom sam čuo mnogo lepih stvari. Prelepo sam se osećao na festivalu i u samom gradu", rekao je Jovan.

Priznanje u Sarajevu Ginić je osvojio nakon što mu je u Kanu dodeljena Revelation Award za najboljeg glumca.

Jovan Ginić
foto: Sarajevo film festival

Film je na Kanskom festivalu prikazan u okviru selekcije “Nedelja Kritike”, a ovo je prva kanska nagrada za sprski film posle mnogo godina.

„Lost country“ je do sada pozvan na preko 30 internacionalnih festivala. U oktobru će imati projekciju i u pariskom muzeju Centre Pompidou, nakon čega ga očekuje distribucija širom Evrope.

Vladimir Perišić
foto: Ustupljene fotografije

"Jako sam ponosan na Jovana, tog malog VELIKOG heroja ovog filma. Ova uloga definitivno ne prestaje da mu se smeši i to sa razlogom. Ovaj film mi je važan na više nivoa i sa nestrpljenjem očekujem prikazivanje kako u Srbiji, tako i u Francuskoj, Španiji, Izraelu", rekao je Vladimir Perišić.

Srpska publika imaće priliku da film pogleda na jesen u domaćim bioskopima, a pored Jovana Ginića uloge tumače i Jasna Djuričić, Boris Isaković, Miodrag Jovanović, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Dušan Valentić, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić. Scenario potpisuju Vladimir Perišić i poznata francuska rediteljka i scenaristkinja Alice Winocour.

Kurir.rs

Bonus video:

02:41

NOVA SRPSKA SERIJA U INOSTRANSTVU! Zlatni dečko ima šansu da bude predstavljen CELOM SVETU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track