DOLAZE GOSTI IZ PULE I PRIŠTINE: U Beogradu izvođenja predstava (Ne)prilagođen" i "Virdžina" samo na Nedelji ponosa
Foto: Aleksandar Ramadanović

Ne propustite

DOLAZE GOSTI IZ PULE I PRIŠTINE: U Beogradu izvođenja predstava (Ne)prilagođen" i "Virdžina" samo na Nedelji ponosa

Kultura -

Pozorišni program "Nedelje ponosa 2023", koja će se održati od 4. do 10. septembra, i ove godine na scenu donosi relevantne i uzbudljive predstave koje propituju različitost, identitet i društvene odnose, navodi se u saopštenju. Hartefakt, petu uzastopnu godinu, organizuje festival koji pored njihovih predstava donosi i dva regionalna pozorišna ostvarenja koja će prvi put biti izvedena u Beogradu.

Otvaranje pozorišnog programa "Nedelje ponosa" rezervisano je za monodramu "(Ne)prilagođen", autorsko delo glumca i reditelja Luke Mihovilovića u saradnji s glumicom i rediteljkom Geom Gojak. "(Ne)prilagođen" je predstava nastala u produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Vodeći publiku kroz različite životne dobi autora, predstava istražuje životni put junaka i kroz njega dotiče teme različitosti, predrasuda i društvenih vrednosti. Predstava se izvodi 4. septembra u 21 č. u Bitefu.

Predstava
foto: Aleksandar Ramadanović

Dan kasnije, Dorćol plac će ugostiti ansambl predstave "Virdžina", postavljene u produkciji Ćendra multimedije iz Prištine. Nastala po tekstu Jetona Neziraja, a u režiji Ersona Zimberija, "Virdžina" govori o ženama koje žive život kao muškarci, čime stiču određene privilegije koje su u tim regijama rezervisane samo za muškarce, ali i plaćaju cenu u odnosu na sopstvenu seksualnost.

U naredna dva dana, isto u 21 č., u prostoru Hartefakt kuće (Bulevar despota Stefana br. 7) na programu su "Pre nego što počnemo" Tijane Grumić i Juga Đorđevića i "Naš sin" Patrika Lazića. Kraj programa obeležiće veliko iznenađenja za vernu publiku Hartefakta, koje je rezervisano za petak, 8. septembar.

predstava Naš sin
foto: Milena Arsenić

Karte za pozorišni program se mogu kupiti kao komplet i pojedinačno na sajtu Tiketsa.

Kurir.rs

Bonus video:

00:30

Izvedena predstava po motivima pesama Šabana Šaulića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track