SVA MOJA LICA: Izložba slika i crteža Jelene Tijanić Savić u Singidunumu
Foto: Društvene Mreže

SVA MOJA LICA: Izložba slika i crteža Jelene Tijanić Savić u Singidunumu

Kultura -

Izložba crteža i akvarela umetnice Jelene Tijanić Savić "Sva moja lica" biće otvorena u Singidunumu u utorak, 5. septembra u 19 časova.

- Iako medicina ima i dalje bezbroj nedoumica u vezi s tim kako mozak funkcioniše, umetnici sa lakoćom mogu da prikažu ono što osećaju. Pred nama je ciklus slika i akvrelisanih crteža Jelene Tijanić Savić, koja je kroz ženske portrete predstavila svoja osećanja i svakodnevne misli, ali se u njima svako od nas može pronaći i prepoznati - kaže istoričarka umetnosti Kristina Selaković.

Jelena Tijanić Savić
Jelena Tijanić Savićfoto: Privatna Arhiva

Ona dodaje da u izloženim radovima Jelena najveću pažnju posvećuje crtežu želeći da jasno predstavi izraz lica i emociju, jer olovka daje strukturu samog lika.

Bojom oživljava svoje portrete i čini ih da budu topli, poletni i razigrani.

izložba Sva moja lica
foto: Galerija Singidunum

Jelena Tijanić Savić rođena je 1976. godine u Užicu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 2001. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Zidno slikarstvo, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića.

Na istom fakultetu magistrirala je 2005. godine iz oblasti mozaika. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba u Singidunumu traje do 14. septembra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track