IZLOŽBA KRIVO SRASTANJE VRAĆA U VREME ZRELOG SOCIJALIZMA: Popularna kultura objektivima Ivana Posaveca i Milisava Mije Vesovića
Foto: Ivan Posavec, Promo

ne propustite

IZLOŽBA KRIVO SRASTANJE VRAĆA U VREME ZRELOG SOCIJALIZMA: Popularna kultura objektivima Ivana Posaveca i Milisava Mije Vesovića

Kultura -

Izložba "Krivo srastanje" Ivana Posaveca i Milisava Mije Vesovića biće otvorena u petak u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Kustoskinja izložbe je Leila Topić, viša kustoskinja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a kustoskinja - koordinatorka izložbe za MSUB je Una Popović.

U subotu, 9. septembra, biće organizovano i javno vođenje kroz izložbu koje će voditi Leila Topić i Una Popović.

Milisav Mija Vesović, izložba Krivo srastanje
foto: Milisav Mija Vesović, Promo

Na izložbi je predstavljen izbor fotografija Ivana Posaveca i Milisava Mije Vesovića (HR) iz Zbirke Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb koje danas interpretiramo analitičkim alatima nastalim zahvaljujući prožimanju umetnosti i popularne kulture.

Fotografije realizovane jezikom popularne kulture možemo sagledati kao oblik otpora dominantnim modelima koji se učitavaju s razvojem takozvane omladinske kulture kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina prošloga veka.

Većina izloženih fotografija datira iz razdoblja zrelog socijalizma a objavljene su ili su nastale za potrebe reprodukovanja u Poletu ili Studentskom listu, najpopularnijim izdanjima omladinske štampe u Hrvatskoj za vreme SFRJ.

Izložba je otvorena do 23. oktobra 2023.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:23

Muzej Nikola Tesla Jelena Gavrilovic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track