BIO JE ČUDAN, NERVČIK, PRAVI DRAMSKI GLUMAC I U ŽIVOTU I NA SCENI! Majka joj je bila čuvena glumica, ali nije samo na nju talenat!
Foto: Printscreen/ Youtube/ RTS

OTKRILA PORODIČNU TRADICIJU

BIO JE ČUDAN, NERVČIK, PRAVI DRAMSKI GLUMAC I U ŽIVOTU I NA SCENI! Majka joj je bila čuvena glumica, ali nije samo na nju talenat!

Kultura -

Dobro je poznato da je glumica Isidora Minić naslednica takođe naše uspešne dramske umetnice Nede Spasojević. Mada je rano ostala bez majke, kada joj je bilo svega osam godina, Isidora je krenula njenim stopama trudeći se da svoj put krči talentom i radom a ne činjenjicom da je ćerka glumice koja je ostavila neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji.

Isidora Minić
foto: Damir Dervišagić

Ipak, retko ko zna da ova porodica ima dublju tradiciju kada je reč o glumi, u čemu je Isidora i govorila u ispovesti za Kurir.

- Mamin tata Milorad Spasojević je rođen u Andrijevici kod Berana. Imao je dve sestre, a poslat je na školovanje, kao i sva sirotinja tada, u vojnu školu u Beograd gde je imao bogatog ujaka. Imam neke njegove fotke u uniformi, ali ne razumem se mnogo u činove. Nisam nikada pričala sa njima o tome kako je deda postao glumac, ali kroz neka pisma i fotografije pretpostavljam da ga je vuklo pozorište pa se odmetnuo i počeo da se bavi glumom. Kako, kada i gde, pojma nemam - ispričala je Isidora tada, pa dodala:

Isidora Minić
foto: Privatna Arhiva

- Iako nije školovani glumac, išao je po celoj Jugoslaviji i radio po profesionalnim pozorištima, čak igrao i sa nekim kolegama s kojima sam i ja kasnije sarađivala. Na primer, igrao je u diplomskoj predstavi Dejana Mijača. Oženio se u Beogradu, a onda je došao rat. Vremenom su se baka i deka seljakali, sa porodicom je išao za ulogama, tamo gde mu ponude angažman i birao je vrlo šta će da igra jer su to uvek morale da budu glavne role.

Isidora Minić
foto: Privatna Arhiva

- Takođe, morali su da mu ponude i stan gde bi se smestio sa porodicom. Ipak, uvek bi se posvađao posle dve, tri sezone i išao dalje. Bio je čudan, nervčik, koji nije bio zao i loš, ali je bio pravi dramski glumac i u životu i na sceni. Sve je bilo predstava. I danas kad idem po gostovanjima, nema mesta gde mi ne kažu da je tu igrao i moj deda - otkrila je glumica i pojasnila poreklo i svoje bake po majci.

Isidora Minić
foto: Luka Šarac

- Baka Hilda je bila folksdojčer. Austrijanka rođena u Beču pa je sa roditeljima došla ovde. Imala je dva rođena brata. Oni su se školovali, a devojke su uglavnom učile ručni rad. Baka je znala da šije i veze, pa se uz dedu bavila time u pozorištu. Imali su samo moju mamu - kazala je tada Isidora.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:47

GLUMICA OTKRILA SVOJ NAJVEĆI POROK! Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track