PREDSTAVA RAT I MIR GOSTUJE U NACIONALNOM TEATRU RUSIJE: Veliki uspeh Narodnog pozorišta u Beogradu, a ovo poručuje reditelj
Foto: ATA images

bravo

PREDSTAVA RAT I MIR GOSTUJE U NACIONALNOM TEATRU RUSIJE: Veliki uspeh Narodnog pozorišta u Beogradu, a ovo poručuje reditelj

Kultura -

Predstava "Rat i mir" Narodnog pozorišta u Beogradu gostovaće 18. i 19. septembra u Nacionalnom dramskom teatru Rusije "Aleksandrinski" u Sankt Peterburgu u okviru 14. Međunarodnog pozorišnog festivala "Aleksandrinski".

Reditelj predstave, po romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja u dramatizaciji Fedora Šilija, Boris Liješević kazao je da su svi koji rade na predstavi i uzbuđeni i uplašeni, jer će nastupiti u "najvećeim i najznačajnijem" teatru.

Boris Liješević
foto: Beta/Mlađan Ivanović

"Skoro svi glavni događaji o kojima pišu istorije pozorišta i sve što se uči na akademijama, dogodilo se u ovom pozorištu. To je najznačajnije izvorište evropskog teatra. Đšad samo pomislim ko je sve tamo stvarao i izvodio. A sad mi. Naš Rat i mir", rekao je Liješević, a prenelo Narodno pozorište u saopštenju i agencija Beta.

Rat i mir
foto: Marijana Janković

Predstava "Rat i mir" premijerno je izvedena 30. maja 2022. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu i do sada je odigrana ukupno 21. put. Na festivalu u Sankt Peterburgu u ulozi grofa Pjera Bezuhova premijerno će nastupiti glumac Ivan Bosiljčić, a u podeli su i Miodrag Krivokapić (Knez Bolkonski), Danilo Lončarević (Andrej), Zlatija Ocokoljić Ivanović (Marija), Zorana Bećić Đorđević (Liza), Dušan Matejić (Grof Rostov) i mnogi drugi. Gostovanje na sceni jednog od najvećih i najvažnijih ruskih pozorišta biće realizovano u okviru Sporazuma o saradnji koji je potpisan 13. marta ove godine između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog dramskog teatra Rusije "Aleksandrinski".

Kurir.rs

Bonus video:

03:40

LJUBINKA KLARIĆ U BDP SPREMA NOVU ULOGU: Obožavam mlade glumce, i Tanja Bošković je bila divna prema meni (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track