KROZ PREDSTAVU "SUMRAK BOGOVA" OTIŠAO JE LANE, A SADA I JAGOŠ: Jug Radivojević se oprostio od Markovića: "On će ostati jedinstven"
Foto: Nemanja Nikolić

Odlazak

KROZ PREDSTAVU "SUMRAK BOGOVA" OTIŠAO JE LANE, A SADA I JAGOŠ: Jug Radivojević se oprostio od Markovića: "On će ostati jedinstven"

Kultura -

Reditelj Jagoš Marković preminuo je u 58. godini života, potvrdili su iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Marković je važio za reditelja na visokom glasu. U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike.

Jagoš Marković
foto: Zorana Jevtić

Vest o njegovoj smrti potresla je region, a od čuvenog reditelja opraštaju se prijatelji i kolege:

Reditelj i diretkor Beogradskog dramskog pozoroišta, Jug Radivojević oprostio se od dugogodišnjeg saradnika i istakao da je ostavio veliki trag.

Jug Radivojević
foto: ATA images

- Strašna vest. Preteška. Za mene lično, za BDP, on će ostati jedan jedini jedinstveni i večiti. Na dan njegovog odlaska, večeras nama je na repertoaru njegov "Sumrak bogova". Predstava u kojoj je smrt jedan od glavnih likova. Kroz ovu predstavu otišao je Lane, a sada Jagoš...moji divni prijatelji. Otišli su kroz vrata vernosti a nama dozvolili da budemo deo istorije. Nezamisliv mi je dalji pozorišni život bez našeg Jagoša - istakao je Jug za Kurir.

Glumac Gordan Kičić, podelio je na svom instagram profilu Jagoševu fotografiju uz samo nekoliko reči.

"Dragi moj Jagi. Voli te tvoj Munuo. Poslednji pozdrav"

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja