U DOMAĆE BIOSKOPE STIŽE HRVATSKI TVIN PIKS: Novi film Gorana Kulenovića, a njegove TV serije obožava naša publika
Foto: Promo

Ne propustite Smrt djevojčice sa žigicama

U DOMAĆE BIOSKOPE STIŽE HRVATSKI TVIN PIKS: Novi film Gorana Kulenovića, a njegove TV serije obožava naša publika

Kultura -

Film "Smrt djevojčice sa žigicama" reditelja Gorana Kulenovića stiže sutra na repertoaru domaćih bioskopa, saopštili su iz Confilma.

Smrt djevojčice sa žigicama
foto: Promo

Uzbudljiv kriminalistički film zasnovan je na istoimenom romanu Zorana Ferića, nagrađivanog hrvatskog književnika koji svojim specifičnim bizarnim, grotesknim, morbidnim i crnohumornim stilom već dve decenije privlači pažnju čitalaca širom regiona.

Smrt djevojčice sa žigicama
foto: Promo

Radnja filma se događa na ostrvu Rabu, u kasnu jesen 1992. godine. Patolog Fero (Ozren Grabarić), sveže razveden 40-godišnjak, dolazi u ostrvski gradić u kojem je sa ocem udovcem proveo veći deo svog detinjstva, kako bi prisustvovao sahrani kćerke svog prijatelja Globusa, male Mirne. Nakon njegovog dolaska, na ostrvu se dešavaju čudne stvari: meštani pričaju o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubistvo "djevojčice sa žigicama" – rumunske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Fero uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec), upliće se nevoljno u istragu zločina i sam pokušava da dođe do odgovora – ko je ubica?

Smrt djevojčice sa žigicama
foto: Promo

Režiju filma potpisuje Goran Kulenović, tvorac serija „Bitange i princeze“, „Crno-bijeli svijet“ i kultnog filma „Pjevajte nešto ljubavno“.

Uloge u filmu ostvarili su Ozren Grabarić, Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga i Slavko Sobin.

Film "Smrt djevojčice sa žigicama" već sad nazivaju hrvatskim "Tvin Piksom" zbog spoja crnog humora i mračne kriminalističke priče.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track