OGLASIO SE RADOŠ BAJIĆ NAKON IZBORA ZA SRPSKOG KANDIDATA ZA OSKARA: Evo šta je poručio ekipi filma "Što se bore misli moje"
Foto: Kurir Televizija, Damir Dervišagić

ŽELI IM SVU SREĆU

OGLASIO SE RADOŠ BAJIĆ NAKON IZBORA ZA SRPSKOG KANDIDATA ZA OSKARA: Evo šta je poručio ekipi filma "Što se bore misli moje"

Kultura -

Glumac i reditelj Radoš Bajić čestitao je Miloradu Milinkoviću i ekipi filma "Što se bore misli moje" na izboru za kandidata za nagradu Oskar u kategoriji Najbolji strani film.

Povodom odluke selekcione komisije Filmskog centra Srbije Contrast Studios je izdao saopštenje u kome navodi da želi sreću srpskom kandidatu za Oskara.

Radoš Bajić
foto: Kurir Televizija

“Contrast Studios i autor filma 'Heroji Halijarda', Radoš Bajić žele ostvarenju 'Što se bore misli moje' sve najbolje u pohodu na Ameriku i svet. Mi se sa ponosom radujemo susretu sa publikom od 12. oktobra u bioskopima širom Srbije i regiona“, stoji u saopštenju.

Podsetimo, selekciona komisija za odabir srpskog kandidata za nagradu Oskar, većinom glasova donela je odluku da će naš predstavnik za prestižno priznanje Američke akademije filmske umetnosti i nauke za 2023. godinu biti film "Što se bore misli moje", reditelja Milorada Milinkovića.

Milorad Milinković, Milorad Milinkovic, Potera, Tragač
foto: ATA images

- Mi smo se svi iznenadili. Upravo slavimo. Jako nam znači nominacija jer su odluku doneli neki važni ljudi. Dugo smo radili na ovom filmu i naš trud je prepoznat - izjavio je juče Milinković za Kurir.

Kako Kurir saznaje, film "Što se bore misli moje" imao je 11 glasova od selekcione komisije, dok je film "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića osvojio deset glasova.

film Što se bore misli moje
foto: Promo

Najavljen kao istorijski triler, film "Što se bore misli moje" o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića u Košutnjaku i događajima koji su neposredno prethodili atentatu.

Naslovnu ulogu tumači Dragan Mićanović, dok ćemo u likovima njegovih savremenika i istorijskih ličnosti gledati Miloša Timotijevića, Nebojšu Dugalića, Natašu Ninković, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Tamaru Krcunović, Zorana Cvijanovića, kao i glumce mlađe generacije - Luku Grbića, Janu Ivanović, Maju Čampar, Stojšu Oljačića...

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:06

Tamburaši na premijeri filma Što se bore misli moje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track