PREDSTAVA "CRVENO I ZLATNO" U ČUVENOM ČEHOVLJEVOM POZORIŠTU U MOSKVI! Jelica Kovačević: Uzvratićemo ljubavlju u dramskoj igri
Jelica Kovačević, Foto: Slavko Živanović

posle premijere u parizu

PREDSTAVA "CRVENO I ZLATNO" U ČUVENOM ČEHOVLJEVOM POZORIŠTU U MOSKVI! Jelica Kovačević: Uzvratićemo ljubavlju u dramskoj igri

Kultura -

Velika je čast igrati na sceni velelepnog pozorista Čehovljevog "Višnjika", poručuje glumica Jelica Kovačević

Posle uspešne premijere u Parizu, predstava "Crveno i zlatno" Božidara Kneževića, u režiji Ivice Vidanovića, gde glavne uloge igraju Jelica Kovačević (lik Jefimije) i Dragana Vujić (lik carice Milice), imaće svoje izvođenje u novoj svetskoj metropoli.

Ovog puta u Moskvi, u tamošnjem pozorišnom centru "Višnjev voćnjak", popularnom "Višnjiku", u okviru festivala "Zlatni vitez". Predstava je zakazana za 23. novembar, s početkom u 19 časova.

Tim povodom oglasila se glumica Jelica Kovačević.

"Veliko je poštovanje prema gospodinu Burljajevu koji nas je pozvao na ovogodišnji "Zlatni vitez", Joci Markoviću koji nas je preporučio, velika je čast igrati na sceni velelepnog pozorista Čehovljevog "Višnjika", uzvratićemo ljubavlju u dramskoj igri, ovaj poziv se voli posvećenosću", izjavila je Jelica Kovačević za naš portal.

Jelica Kovačević
foto: Slavko Živanović

O festivalu "Zlatni vitez"

Međunarodni pozorišni forum(festival) "Zlatni vitez" održava se u okviru Festivala slovenskih umetnosti od 2002. godine. Njegov cilj je jačanje tradicije ruskog realističkog pozorišta, klasične pozorišne škole, širenje stvaralačkih veza i međusobno bogaćenje pozorišnih kultura slovenskih naroda, popularizacija nacionalne klasične drame. Organizator Međunarodnog pozorišnog festivala "Zlatni vitez" je MFF "Zlatni vitez" uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije i Saveza pozorišnih radnika Ruske Federacije. Počasni poverenici festivala su Njegova Svetost, patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, ministar kulture Ruske Federacije O.B. Ljubimova, predsednica Ruskog kulturnog fonda N.S. Mihalkov, predsednik Saveza pozorišnih radnika Ruske Federacije A.A. Kaliagin. Predsednik slovenskog umetničkog foruma "Zlatni vitez" je član Patrijaršijskog saveta za kulturu, narodni umetnik Rusije Nikolaj Petrovič Burljajev.

Jelica Kovačević
foto: Slavko Živanović

O pozorišnom centru "Višnjev voćnjak"

Moskovski pozorišni centar "Višnjev voćnjak" nastao je 1995. godine. Njegov osnivač, zaslužni umetnik i narodni umetnik Rusije Aleksandar Mihajlovič Vilkin radio je više od 25 godina u čuvenom teatru Taganka i postavio više od 100 predstava u pozorištima u Moskvi, Rusiji, bližem i daljem inostranstvu. Naslov "Voćnjak trešnje" je omaž dramaturgiji Antona Pavloviča Čehova. Neverovatna atmosfera njegovih drama, koje predstavljaju složenu mrežu ljudskih osećanja i odnosa, postala je nepresušan izvorinspiracija za mnoge dramske pisce 20. veka. Na sceni "Višnjevog voćnjaka" pojavljuju se komadi najboljih savremenih dramskih pisaca i novi život dobijaju klasici koji nemaju rok zastarelosti. Molijer i Jonesko, Ostrovski i Vilijams, Dostojevski i Ulickaja. Autori, koji kao da nemaju ništa zajedničko, u jednom su slični – svi postavljaju večna moralna pitanja. I svaki od njih daje svoj odgovor.

Jelica Kovačević
foto: Slavko Živanović

Kurir.rs / Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track