PREPOZNAJTE LI DEČAKA SA SLIKE? Jedan od naših najvoljenijih glumaca, otac mu bio legenda, VELIKA TRAGEDIJA obeležila njegov život
Foto: Printskrin Youtube

možda niste znali

PREPOZNAJTE LI DEČAKA SA SLIKE? Jedan od naših najvoljenijih glumaca, otac mu bio legenda, VELIKA TRAGEDIJA obeležila njegov život

Kultura -

Glumac Srđan Žika Todorović dobro je poznato ime na našoj sceni. Ostvario je neke od kultnih rola, a njegove replike se neretko i danas prepričavaju.

Njegovo ime najviše vezujemo za filmove "Mi nismo anđeli", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Sivi kamion crvene boje" i seriju "Vratiće se rode".

Srđan Todorović, film Ima Ljubavi nema ljubavi
foto: Printskrin Youtube

Ipak, zanimljivo je da je Žika počeo da se bavi glumom još kao dete. Debitovao je u filmu davne 1968. godine, kada je imao svega 3 godine. Prvu ulogu ostvario je u filmu "Ima ljubavi, nema ljubavi" Nikole Rajića.

On u pomenutom ostvarenju tumači malog dečaka, koji prekida razgovor između Eve Ras i Danila Bate Stojkovića.

Njegova pojava izazavala je oduševljenje, a naročiti šarm toj roli dala je činjenica da Žika tada nije mogao lepo da izgovori tekst. On u tom momentu, nije mogao jasno da izgovori r, te je govorio l.

Eva Ras, Danilo Bata Stojković, film Ima Ljubavi nema ljubavi
foto: Printscreen

"Teto šta radiš", upitao je dečak, a eva mu je odgovorila: "Igram se". Dečak je upitao sa kim, na šta je ona odgovorila "Sa ovim čikom". To je strašno naljutilo Batu Stojkovića, koji je malog pokušao da otera, nakon čega je izgovorio genijalnu repliku: "A je l ume on da klekeće (krekeće) kao žaba?". Nakon što su ga oterali, mali Srđan se isplazio i otrčao na kraju kadra.

Srđan Žika Todorović, film Ima Ljubavi nema ljubavi, Srđan Todorović
foto: Printscreen/Youtube

Podsećamo, Žika Todorović je rekao da je njegov otac, čuveni Bora Todorović, najzaslužniji što je počeo da studira glumu.

- Kada sam bio u vojsci Bora je svratio u posetu, doneo mi tekst i rekao: "Imaš nedelju dana da naučiš tekst i doći ćeš u Beograd da polažeš prijemni na akademiji.

Uostalom i ako ne položiš imaćeš nedelju dana slobodno". Znam da nije bio oduševljen idejom da budem bubnjar, baraba kako je on to govorio. Tako sam postao i glumac, a za ono drugo već ne znam - napisao je Žika Todorović na svom Instagram profilu.

Srđan Todorović, Srđan Žika Todorović
foto: Zorana Jevtić

Inače, glumac često deli fotografije iz detinjstva na svojim društvenim mrežama, sa zanimljivim opisima, što budi oduševljenje kod njegovih obožavaoca.

Nažalost, naš glumac je doživeo veliku tragediju 2017. godine kada mu je u trećoj godini preminuo sin Dejan i od tada se slabije pojavljuje na velikom platnu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:25

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Šta je Srđan Žika Todorović naučio na snimanju filma BAL NA VODI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track