OBELEŽAVA JUBILEJ - TRI DECENIJE KARIJERE: On je zvezda pozorišta BOŠKO BUHA, a i njegova lepa ćerka je mlada glumica (FOTO)
Foto: ATA images

Vladan Dujović

OBELEŽAVA JUBILEJ - TRI DECENIJE KARIJERE: On je zvezda pozorišta BOŠKO BUHA, a i njegova lepa ćerka je mlada glumica (FOTO)

Kultura -

Na dan pozorišta "Boško Buha", 13. oktobra, svoj profesionalni jubilej - tri decenije rada - obeležiće i Vladan Dujović, dramski umetnik čiji je upravo ovaj teatar i matična kuća.

Vaja Dujović
foto: Privatna Arhiva

Tokom trideset godina rada ovaj glumac odigrao je brojne role na daskama koje život znače, a karijeru pred kamerama započeo je 1987. godine u seriji "Vuk Karadžić".

Nizali su se i drugi likovi kojima je udahnuo život, kako u popularnim serijama, među kojima su "Bolji život", "Policajac s Petlovog brda", "Otvorena vrata", tako i u filmovima koji su obeležili domaću kinematografiju: "Ubistvo s predumišljajem", "Apsolutnih sto", "Ringeraja" i drugi.

Vaja Dujović
foto: Nemanja Nikolić

Zanimljivo je da je u seriji "Jedne letnje noći", u kojoj je tumačio lik nastojnika, igrala i njegova naslednica Vaja Dujović, a još interesantnije je da su oboje imali zadatke u drami "Državni službenik". Naime, Vaja je igrala ćerku Žarka Lauševića, a Vladan njegovog starog prijatelja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track