"DA NIJE KUKAVICA, NE BI TUKAO ŽENU" Dragan Petrović Pele o nasilju nad ženama: "Kazne treba da budu rigorozne"
Foto: Zorana Jevtić

evo šta je rekao

"DA NIJE KUKAVICA, NE BI TUKAO ŽENU" Dragan Petrović Pele o nasilju nad ženama: "Kazne treba da budu rigorozne"

Kultura -

Glumac i profesor Fakulteta dramskih umetnosti, Dragan Petrović Pele, za domaće medije komentarisao je temu femicida u Srbiji. Kako je glumac istakao, da je pitanje femicida vrlo važno te da mu je drago što i sugrađane zanima kada će na tom polju nešto da se promeni.

Podatak da je do oktobra meseca u Srbiji ubijeno 25 žena, Petrović je prokomentarisao kao zabrinjavajući.

Dragan Petrović Pele
foto: Zorana Jevtić

- Mislim da osamdesetih godina nije bilo toliko nasilja. Apsolutno podržavam uvođenje zakona koji bi to regulisao i ako mene pitate, kazna bi trebala da bude rigorozna, ali mislim da treba raditi i na prevenciji, i to u školama. A samo kukavice pribegavaju tom nasilju, jer da nije kukavica ne bi tukao ženu - objašnjava Petrović.

Na pitanje da li postoji prava ljubav, profesor Petrović je ispričao da od 200 zajednica koje su antropolozi istraživali, nisu pronašli nijednu bez ljubavi.

- Naravno da postoji prava ljubav. Ali danas sve manje imamo vremena za ljubav. Ipak, mislim da ona može da preživi ovo ubrzanje vremena, jer svaka ljubav je žilava - rekao je on.

Dragan Petrović Pele
foto: Damir Dervišagić

Glumac se dotakao i društvenih mreža

Pored femicida, glumac je prokomentarisao i temu fotošopiranja slika na društvenim mrežama.

- Danas čovek ne mora nogom da kroči na ulicu, a da može da bude na jednoj mnogo opasnijoj ulici, a to su društvene mreže na kojima se sreću sa mnogo većim opasnostima - rekao je glumac za TV "Una".

Dragan Petrović Pele
foto: Zorana Jevtić

Profesor je takođe ispričao kakva su njegova iskustva na tu temu kada su u pitanju studenti FDU-a.

- Kod mene na fakultetu, kada je prijemni ispit, mora da se priloži fotografija. Od kada se sve to pojavilo, počele su da nam stižu fotografije koje su obrađene u fotošopu. Mi pogledamo fotografiju iz dokumentacije, a onda se pojavi osoba koja nema veze sa osobom na fotografiji. To je sve jako apsurdno - zaključio je profesor i glumac.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

30:28

USIJANJE DANA 26.03.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track