NA HBO STIGLA "DECA ZLA": Među zvezdama od Anice Dobre preko Cvijanovića do Slavena Došla i jedno novo ime Peđa Marjanović
Foto: Firefly Production

Proboj u svet

NA HBO STIGLA "DECA ZLA": Među zvezdama od Anice Dobre preko Cvijanovića do Slavena Došla i jedno novo ime Peđa Marjanović

Kultura -

Na HBO od danas je dostupna cela sezona srpske serije "Deca zla", kao prva iz naše zemlje na ovoj platformi. Ekranizaciju popularnog romana pisca i sudije Miodraga Majića, koju čine 10 uzbudljivih epizoda, potpisuju scenaristi Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok je režija poverena Ivanu Stefanoviću i Vladimiru Tagiću.

Deca zla
foto: Firefly Production

Seriju su producirali Telekom Srbija i produkcijska kuća "Fajerflaj". Radnja ovog trilera smeštena je u Beograd, gde se, u kući na Dedinju, dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, otvara se niz pitanja i događaja koji moraju biti rešeni. Potraga za ubicom uvodi nas u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike.

Deca zla
foto: Firefly Production

Glumačku postavu čine Radovan Vujović, Milica Janevski, Jovana Stojiljković, Zoran Cvijanović, Slaven Došlo, Nikola Kojo, Anica Dobra, Miodrag Dragičević i mnogi drugi.

Deca zla
foto: Firefly Production

Ulogu Dragana, jednog od glavnih protagonista ove priče, ostvario je mladi glumac Peđa Marjanović.

On je novo ime za širu publiku. Rođen je 1991. godine u Despotovcu, a studije glume, osnovne i master, u klasi profesora Borisa Isakovića završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član je Srpskog narodnog pozorišta, ali rado viđen gost i na drugim vojvođanskim scenama.

Igra u brojnim pozorišnim predstavama među kojima su i: „Evgenije Onjegin” Pozorišta mladih, „Lolita” Opere i Teatra Madlenianum, „Balkan Boys” i „Pobuna kotorskih mornara” Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, „Dok čekamo Godoa” Udruženja „Otelotvorenje” i AUNS i drugim. Igrao je i u nekoliko filmskih i TV ostvarenja, kao što su: "Branio sam Mladu Bosnu", "Neki bolji ljudi", "Čizmaši”, "12 reči" i "Ljubav ispod zlatnog bora".

Boris Isaković
foto: Kurir

Svog profesora Borisa smatra najvećim glumačkim uzorom.

"Nije nam nešto davao savete, više smo radili praktično. Uglavnom je bio na distanci i nije gradio neki blizak odnos, već odnos profesor – student. Od njega sam naučio praktične stvari, retko kad je govorio da li je nešto dobro, ali čim te ne kudi – dobro je. Smatram da ne bih bio isti, kakav god da sam, da mi nije bio profesor. Energije su nam se poklopile i on je iz mene izvukao maksimum", izjavio je glumac za sajt Hoću u pozorište.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track