HAOS NA SVADBI DUŠANA KOVAČEVIĆA! Gosti su sifonima gađali Bajića, Diklića i Ristovskog, počeli SVE da lome, a onda se ON umešao
Foto: Vladimir Šporčić, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

filmska priča

HAOS NA SVADBI DUŠANA KOVAČEVIĆA! Gosti su sifonima gađali Bajića, Diklića i Ristovskog, počeli SVE da lome, a onda se ON umešao

Kultura -

U sklopu programa "Filmske priče", koji je započeo 10. jula, na dan rođenja Pavla Vuisića, niz poznatih ličnosti iz sveta filma dele svoj život s Novosađanima.

Nakon Radoslava Zelenovića, Miodraga Krivokapića i Mione Marković, red je došao na glumca, scenaristu, producenta i reditelja Radoša Bajića. Njegova filmska priča biće ispričana sutra uveče (sreda) u 19 časova u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, na adresi Dunavska br. 1.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

Jedna od njih vezana je za Dušana Kovačevića. Pre mnogo godina na njegovom venčanju svirao je glumac Radoš Bajić, a nastup se završio raspadom benda, što je Bajić ispričao u ispovesti za Kurir.

"Pošto nakon predavanja nismo imali gde da idemo, Ristovski, Bogdan Diklić, Slavoljub Fišeković i ja smo ostajali u slušaonici i satima uz moju harmoniku muzicirali i pevali. Ubrzo smo osnovali orkestar, koji smo nazvali po početnim slogovima naših imena i prezimena - Radilafi. Dakle, RA - Radoš, DI - Diklić, LA - Lazar i FI - Fišeković", ispričao je Bajić.

Južni Vetar, premijera, Bogdan Diklić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Dve godine su svirali pod svadbama, ali je kraj bio kao na filmu.

"Blistava karijera našeg studentskog orkestra završila se prilično neslavno. Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu "Elektro-Vojvodina" na Iriškom vencu, na kojoj je bilo preko 500 zvanica.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

Na svadbi koja je bila kruna karijere Radilafa nismo se proslavili. Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i lome velike staklene zidove hotela. Sećam je da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, koji sam bio kapelnik, i unezverenim glasom mi rekao: "Momci, kupite instrumente i pojačala, ako ne prestane muzika - ovi će da polupaju sve živo!", prisetio se glumac.

Kurir.rs

Bonus video:

02:16

RADOŠ BAJIĆ OTKRIO U SCENIRANJU! Evo koji domaći glumci su odbili uloge u kultnoj seriji Selo gori, a baba se češlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track