OGLASILA SE PORODICA ŽARKA LAUŠEVIĆA Potresne reči supruge Anite: "Napustio nas je naš suprug i otac"
Foto: ATAImages

tuga

OGLASILA SE PORODICA ŽARKA LAUŠEVIĆA Potresne reči supruge Anite: "Napustio nas je naš suprug i otac"

Kultura -

Posle borbe sa teškom bolešću, glumac Žarko Laušević nas je napustio u 63. godini.

"Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević", stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Žarko Lušević
foto: ATAImages

Žarko Laušević uživao je status miljenika lepšeg pola, ali njegovo srce pripadalo je samo dvema damama, čiji su se putevi i te kako zapleli. On iza sebe ima dva braka. Prvi put se oženio Majom, sa kojom ima dvoje dece: ćerku Maju i sina Dušana.

Dva braka

Njih dvoje bili su u braku od 1982. do 1998. godine. Glumac je drugu suprugu Anitu Roganović sa kojom ima ćerku Janu, upoznao na snimanju ostvarenja „Boj na Kosovu“, zaljubili su se, a on je tada još uvek bio u braku.

Laušević je u svojim knjigama pisao kako se već tada rodila ljubav, ali mu je Anita „spasila brak“ tako što se udala i rodila ćerku. Glumac se od prve supruge razveo dok je bio u zatvoru.

- 23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje - pisao je Laušević.

Anita Laušević
foto: Profimedia

Laušević se u svojoj knjizi posebno osvrnuo na odnos sa Anitom.

- Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad - piše Žarko.

A da stvar bude još neverovatnija, broj 7, kao lajtmotiv, pratio je njihovu ljubav stalno. Sve se vrtelo oko njega!

- Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina – zaključio je glumac.

Ko je Anita Roganović?

Petar Božović, Žarko Laušević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Anita Roganović (sada Laušević) godinama unazad je živela i radila u Americi. Rođena je 1966. godine u Ljubljani, a svoj prvi veliki angažman u Americi imala je 2004. godine. Ona je tada radila na snimanju filma „Spajdermen 2“, gde je sarađivala sa velikim holivudskim zvezdama poput Leonarda Dikaprija, Kejt Vinslet... Dobila je nagradu i pohvalu za svoj rad u serijama "Hronike Tajms skvera", "Privatni doktor", "Instikt" . Radila je i na seriji "Seks i grad" i to nekoliko sezona, a 2018. Godine je za svoj rad dobila i nagradu u Njujorku.

– Nikog nisam poznavala i krenula sam od nule. Bavila sam se raznim teškim poslovima ne bih li svojojoj porodici pomogla da preživi. Onda sam, kad sam skoro izgubila svaku nadu, našla oglas u novinama da se traži scenski šminker za jednu predstavu u Linkoln Centru. Javila sam se … i dobila sam posao – izjavila je ranije. Deca

Nijedno od troje dece Žarka Lauševića nisu skloni medijskom eksponiranju i o njima se malo zna.

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

Poznato je da se Asja bavi fotografijom, a na njenim slikama često se mogu videti predeli iz Crne Gore, rodne zemlje njenog oca. Tamo je upoznala i sadašnjeg supruga, muzičara Nikolu Boškovića. Oni su se venčali 2014. godine, a potom su se preselili u Ameriku, gde je Asja provela najveći deo svog detinjstva, a gde i danas žive.

Sin Dušan je doktorirao i bavi se umetnošću, a za najmlađu Janu kažu da je slika i prilika svog oca, a poznato je da se u inostranstvu bavi medijima. Inače svo troje dece Žarka Lauševića žive i rade u Americi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track