ZATVOREN PRVI FESTIVAL MUZEJSKOG TEATRA: Od 7 predstava nagrade je žiri dodelio ovom mladom glumcu i predstavi
Foto: Promo

kraj

ZATVOREN PRVI FESTIVAL MUZEJSKOG TEATRA: Od 7 predstava nagrade je žiri dodelio ovom mladom glumcu i predstavi

Kultura -

U Domu Jevrema Grujića, predstavom Jelene Kajgo "DVE ŽENE I JEDAN RAT", u režiji Aleka Conića zatvoren je Prvi međunarodni festival muzejskog teatra - MUZETEA, čiji je osnivač glumca Vjera Mujović.

Vjera Mujović, Vjera Mujovic
foto: Petar Aleksić

Ovom prilikom dodeljene su dve ravnopravne nagrade za najbolje glumačko ostvarenje glumcima NIKOLI ŠURBANOVIĆU za predstavu "Vetar i zastave" Dejana Stanisavljevića i ALEKSU BORISU iz Štutgarta (Nemačka) za predstavu po antičkoj komediji Aristofana, LIZISTRATA.

Nikola Šurbanović
foto: Nebojša Babić

Žiri je radio u sastavu: Nina Mazur - dramski pisac i kritičar (Hanover, Nemačka), GordanaGoncić, dramaturg, Jelena Medaković, direktor Muzeja grada Beograda, Jadranka Đorđević, turizmolog i Andrija Daničić, glumac.

Zatvaranju festivala prisustvovala je i knjeginja Jelisaveta Karađorđević.

Aleks Boris se zahvalio na nagradi, rekao da je u Beogradu, osim što je igrao u jednom muzeju, gledao predstave u tri muzeja, uspeo da poseti još četiri, tako da je zaista njegova poseta bila veoma "muzejska".

Presrećan je zbog nagrade na prvom festivalu MUZETEA.

Glumcu Nikoli Šurbanoviću koji je igrao u predstavi "Vetar i zastave" nagrada će biti naknadno uručena. Osim plakete, oba glumca dobila su i vredne slike slikara Dragana Stojkova – lična podrška slikara Stojkova festivalu Muzetea.

Vjera Mujović
foto: Milan Tvrdišić

U okviru festivala od 13 -16. novembra, odigrano je sedam predstava u četiri muzejske institucije: Konaku knjeginje Ljubice (Vetar i zastave), Etnografskom muzeju u utorak, 14.11. (Nenapisana pisma i Ja ću tebi ljuba biti), Muzeju nauke i tehnike u sredu 15.11. (predstava Pupin - poslednji san i Lizistrata) i u Domu Jevrema Grujića u četvrtak 16.11. (predstava Dve žene i jedan rat).

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track