"SVAKO SE OSEĆA POZVANO DA PRIČA O LAUŠEVIČU" Ljubišić ogorčen nakon smrti kolege: "Ostavite ga na miru da se odmori"
Foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić

Sećanje

"SVAKO SE OSEĆA POZVANO DA PRIČA O LAUŠEVIČU" Ljubišić ogorčen nakon smrti kolege: "Ostavite ga na miru da se odmori"

Kultura -

Glumca Žarka Lauševića voleli su od Vardara do Triglava, a poseban odnos s njim imao je njegov četiri godine mlađi kolega Nebojša Ljubišić, koji je na njegovu preporuku dobio ulogu u filmu "Heroji Halijarda".

Nebojša Ljubišić, životna Priča, Ispovest
foto: Petar Aleksić

- Svako se, vidim, oseća pozvano da priča o njemu. Treba ostaviti Žarka na miru da se odmori malo. On je bio moj omiljeni kolega. Samo najbolje mogu da kaže o njemu. Bio je divan kao partner, nesebičan... Svaki čovek može da poželi da ima takvog partnera i kolegu. U ovim vremenima svako uglavnom misli samo na sebe i sopstvenu promociju - prisetio se Ljubišić.

On ga je upoznao u njihovom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

- Pamtim Žareta i iz onih boljih vremena. Nikad nije imao otklon prema nama klincima, a sebe nikad nije uzdizao. Uvek je na mlađe kolege gledao kao na sebi ravne - ističe dramski umetnik.

Nebojša Ljubišić, životna Priča, Ispovest
foto: Aleksandar Letić

Laušević je voleo da gleda predstave u kojima nije igrao.

- Bio je posebna sorta. Uživanje je bilo s njim zafrkavati se, ali pričati na ozbiljne teme. Žarko Laušević me je predložio Radošu. Ubedio ga je da se makar upoznamo. Beskrajno sam mu zahvalan, jer mi je omogućio da igram Dražu Mihailovića. Žao mi je samo što nismo imali zajedničkih scena - zaključuje Ljubišić, koji je s Lauševićem snimio film "Smrdljiva bajka".

Komemoracija Žarku Lauševiću održaće se u ponedeljak u 11 časova u njegovom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, nakon čega će biti organizovan ispraćaj za kremaciju na Novom groblju u Beogradu, sa početkom u 14 časova.

Kurir.rs

Bonus video:

07:10

ŽARKO LAUŠEVIĆ NIKADA NEĆE PREŽALITI OVO! Reditelj za Kurir TV otkrio: Radili smo brojne filmove, ali TAJ NOŽ MU JE NAJVEĆA ŽAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track