SNIMIO JE U PRVOM FILMU GEJ POLJUPCA, A SADA GA GLEDAMO U POZIVU: Nikola Glišić: Najveći izazov su mi bile scene sa Anom Franić
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

TV ekran

SNIMIO JE U PRVOM FILMU GEJ POLJUPCA, A SADA GA GLEDAMO U POZIVU: Nikola Glišić: Najveći izazov su mi bile scene sa Anom Franić

Kultura -

Prošlo je osam godina otkako je glumca Nikolu Glišića publika upoznala u filmu "Pored mene". Na male ekrane vratio se velikom ulogom u novoj seriji "Poziv", koja se emituje vikendom na RTS. Nikola je, inače, diplomirani turizmolog, po zanimanju je radio-voditelj i glumac, ali i bubnjar u rok bendu Psihobilje. Dok čeka premijere serija "Sablja" i "Apsolutnih sto" sledeće godine, za TV Ekran počinje priču o seriji "Poziv".

serija Poziv, Nikola Glišić
foto: Printscreen/RTS

Nekako vam je opet zapala uloga zavodnika. Ko je Saja?

- Publika je videla tek dve epizode, a još mnogo uzbuđenja nas čeka do kraja. Otvaraju se razne priče. Reditelju i scenaristima sam zahvalan što su mi dali ulogu Saje.

Šta vam je bio najveći izazov u ovoj ulozi?

- Do sada sam se susretao sa sličnim ulogama, ali Saja ima nešto drugačije u odnosu na loše momke. Najveći izazov su mi bile scene sa Anom Franić, ali i prilika da radim s Mirjanom Joković. Kad sam čuo da u "Pozivu" glavnu ulogu igra Mira, nisam imao šta da razmišljam.

Nikola Glišić
foto: Damir Dervišagić

Kako su izgledale te scene?

- Teško je rečima opisati da li je bilo treme. Mira je profesor glume u Americi. Nisam imao utisak da radim s glumačkom veličinom, ona je i ljudska veličina. Imao sam priliku da razgovaram s njom pre svakog kadra. Ne da nije postojala trema nego me je ona opustila i imao sam utisak da snimam s nekim koga poznajem ceo život.

Snimanje, Stevan Filipović, Nikola Glišić, Slaven Došlo, Pored Mene, Gej Serija
foto: Promo

Od prve velike uloge u filmu "Pored mene" prošlo je osam godina. Da li je trebalo hrabrosti da snimite takve scene i poljubac s kolegom Slavenom Došlom, o kojem se i danas govori?

- Reditelja Stevana Filipovića upoznao sam na snimanju filma "Šišanje". Bio sam tu statista sa zadatkom. Posle je došla uloga u "Pored mene". Bio je izazov to uraditi. Gluma od vas traži da razgraničite privatno od profesije i šta je vaš glumački zadatak. Izašao je drugi deo filma - "Pored tebe", a naredne godine nas čeka "Pored nas". Čitava priča se tu završava.

Godinama radite na radiju, a gluma vam je hobi?

- Osam godina sam već radio-voditelj. Ali u glumu sam se zaljubio sa 10 godina. U celu priču me je uvela moja razredna i profesorka književnosti Suzana Kićanović. Prvo sam išao na dramsku sekciju, a posle sam nastavio da igram u Dadovu. Bila je to filmska priča i nadam se da će još dugo da traje.

Nikola Glišić
foto: Damir Dervišagić

Da li ste nekad pokušali da upišete glumu?

- Jedne godine jesam. Po zanimanju sam diplomirani turizmolog, ali i radio-voditelj i glumac.

Šta u muzici spremate novo?

- Trenutno je bend Psihobilje na pauzi.

Kurir.rs/ TV Ekran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track