KOSTIM IZ "KLANA" NA LICITACIJI ZA LEČENJE MALE PETRE: Humani gest zvezde hit serije ujedinio Srbiju u plemenitom činu (FOTO)
Foto: Firefly Production, Printscreen

ROK JE DO 30.11.

KOSTIM IZ "KLANA" NA LICITACIJI ZA LEČENJE MALE PETRE: Humani gest zvezde hit serije ujedinio Srbiju u plemenitom činu (FOTO)

Kultura -

Glumac Aleksandar Dimitrijević oduševio je sve svojom ulogom Dejana Šolevića Šoka u popularnoj seriji "Klan", a sada je jednim potezom prikupio još veće simpatije javnosti i pokazao kako je lako biti human.

On je na poklon dobio trenerku koju je njegov lik nosio tokom druge sezone serije, te je rešio da je proda i učini dobro delo i ujedno se na pravi način oprosti od svog lika.

- Mislio sam da sam se oprostio od serije "Klan" i lika Dejana Šolevića Šoka, ipak, on je i dalje tu jer mi je produkcija poklonila trenerke koje on nosi u seriji. Kako bih se od ovog lika konačno oprostio na najlepši i najhumaniji način u svrhu prikupljanja sredstava za lečenje male Petre, na licitaciju stavljam trenerku iz druge sezone serije "Klan". Kostim je dizajnirala predivna Tatjana Radišić.

Početna cena je 10.000 RSD. Dinarski broj računa: 160600000082319681 Devizni broj računa: 160600000082347714 IBAN RS35160600000082347714 SWIFT DBDBRSBG Licitacija će trajati do 30.11. do 18h. Licitacije je potrebno poslati u moj inbox. Najveću ponudu ću objaviti po isteku licitacije - napisao je Aleksandar u objavi na svom Instagram profilu.

Ko je Petra Žurkić?

Petra je rođena prevremeno, u 28. nedelji sa težinom od svega 1.200 grama, a njena borba za život praćena je krvarenjem, sepsom, prestankom disanja i konvulzijama, usled čega je došlo do teškog oštećenja mozga i dijagnoze cerebralna paraliza - diplegija.

Nakon četiri meseca provedena u bolnici, počinje sa terapijama, a sa godinu dana hospitalizovana je na Institutu za cerebralnu paralizu i neurološka oboljenja, gde je svake godine provodila na lečenju po nekoliko meseci. Prohodala je sa dve i po godine, ali hod je i dan danas nestabilan i još uvek ne može mnoge stvari da uradi samostalno, stoji na sajtu Budihuman.

Petra Žurkić, Aleksandar Dimitrijević
foto: Printscreen

Njeno stanje prate i drugi zdrastveni problemi - Arnold - Chiari malformacija (spuštanje malog mozga), slabovidost i još nekoliko komplikacija. O njoj brine čitav tim lekara specijalista iz Instituta za majku i dete, UDK Tiršova i Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i neurološka oboljenja.

U cilju postizanja stabilnosti, funkcionalnosti i sprečavanja deformiteta, a uz pomoć donacija dobrih ljudi, urađena je operacija neurotomije i ortopedska operacija u Turskoj, čime je smanjen spazam u mišićima, pa je Petra na kratko spustila svoje pete na pod.

Međutim, naglim rastom dolazi do pogoršanja stanja, zbog čega su joj sada potrebna sredstva za specijalističke preglede, operacije fibrotomije, logopedske tretmane, fizikalne terapije, neurorehabilitacije robotikom u inostranstvu, lekove i vitamine, lečenje u banjskim uslovima, za ortopedsku operaciju u inostranstvu, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Svih ovih godina, ostale troškove lečenja, terapija i boravaka u bolnicama snosili su roditelji sami, a sada joj je potrebno mnogo više kako bi napredovala, bila funkcionalna i dostigla razvoj svojih vršnjaka.

Petri je trenutno potrebno 16 miliona dinara, a prikupljeno je nešto preko 14, te će gest ovog glumca mnogo značiti devojčici na njenom putu za oporavak.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

03:20

Aleksandar Dimitrijević: Kad sam dobio ulogu u ’’Klanu’’ mislio sam da me neko zaj***a!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track