FILM LOST COUNTRY U BIOSKOPIMA ŠIROM SRBIJE: Glumci stižu u ove gradove na premijeru, a jedan član te ekipe je otkrovenje u KANU
Foto: Promo

PREPORUKA

FILM LOST COUNTRY U BIOSKOPIMA ŠIROM SRBIJE: Glumci stižu u ove gradove na premijeru, a jedan član te ekipe je otkrovenje u KANU

Kultura -

Film “Lost Country” Vladimira Perišića od 30. novembra kreće u redovnu bioskopsku distribuciju. Zvaničan početak distribucije biće obeležen projekcijama u Novom Sadu i Nišu.

Nakon projekcija u Areni Cineplex u Novom Sadu (u četvrtak, 30.11. u 20 časova) i bioskopu Cine Grand Delta Planet u Nišu (u petak, 1.12. u 19 časova) biće organizovan poklon ekipe filma.

Lost Country
foto: Promo

Film “Lost Country” prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Radnja prati priču mladog Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

„Lost Country“ je premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu na kome je debitant Jovan Ginić dobio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca. Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu Ginić je osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca.

Jovan Ginić
foto: Sarajevo film festival, Maeva Benaiche

Glavne uloge u filmu tumače Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Miodrag Jovanović, Dušan Valentić, Boris Isaković, Lazar Kocić, Ana Simeunović, Marija Škaričić i Pavle Čemerikić.

Lost Country
foto: Promo

Podsećamo, ostvarenje “Lost Country” je u petak, 24. novembra svečano otvorio 29. Festival autorskog filma u Beogradu. Za distribuciju u Srbiji je zadužen MegaCom Film.

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

Jovan Ginić o filmu Lost Country

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track