"GROŠ" PROSLAVIO 35 GODINA POSTOJANJA: Tim povodom održan koncert u Niškom kulturnom centru (FOTO)
Foto: M.S.

OBELEŽILI 35 GODINA POSTOJANJA

"GROŠ" PROSLAVIO 35 GODINA POSTOJANJA: Tim povodom održan koncert u Niškom kulturnom centru (FOTO)

Kultura -

Ansambl "Groš" iz Niša proslavio je sinoć punih 35 godina u istom sastavu. Njih devetoro uz pomoć hora i gostiju održali su dvosatni koncert u Niškom kulturnom centru. Oformljeni su daleke 1988. godine.

Milutin Najdanović Miža rekao je na početku da je veče posvećeno, na žalost preminulom članu i osnivaču Miroslavu Miši Joviću. On je naveo da je Mišabio jedan od stubova ne samo "Groša" već kulture grada Niša. Emitovan je film o ansamblu, a u okviru njega i jedna od poslednjih Jovićevih izjava.

Groš
foto: M.S.

- Mi smo počeli od druženja u Akademskom horu. Onda se ispostavilo da smo dobri u tome pa smo počeli i da nastupamo. I tako je krenulo. Držali smo se svog repertoara od koga ne može lagodno da se živi, ali smo uspeli i poslovne i muzičke obaveze da ispunimo. Mnogi su počeli kad i mi i napravili velike uspehe na estradi, neki su i nestali s scene, ali nas krasi to trajanje. Sve delimo u bendu i dobro i zlo, i troškove i zaradu. Tako opstajemo - rekao je Jović u ovom obraćanju pre dve godine kada je i preminuo.

Izmamili su muzičari mnogo aplauza,pogotovu svojim autorskim pesmama s kojima su pet puta za redom osvajali nagradu publike na nekadašnjem festivalu "Niška jesen". Na kraju, a s obzirom da je bio 29. novembar, deo koncerta je posvećen jugonostalgiji pa izveli "Zemljo moja" i druge kompozicije koje sećaju na neka bezbrižnija vremena.

Groš
foto: M.S.

Koliko se gaji prijateljstvo u bendu, videlo se potome što su pored mnogobrojnih gostiju, došli i prijatelji iz Grčke kao i jedan bračni par iz Subotice kojima su svirali svadbu pre mnogo godina.

Članovi ovog tridesetpetogodišnjaka su Milutin Najdanović-Miža, vokal, Ćirić Dragoljub-vokal, gitara, udaraljke, Bojan Janković, vokal, gitara, Bratislav Savić, harmonika, klavijature, Dejan Krasić, bubnjevi, gitara, audio tehnika, Elvin Pavković-Eki, klavijature,bas gitara, gitara, vokal, Nebojša Ristić (Neša tamburica), gitara, buzuki, tamburica, Aleksandra-Anja Pavlović, vokal, Milena Lazić, vokal i viola. Jedan od članova je bio i Nenad Anđelković koji se pre nekoliko godina oženio i odselio u Atinu u Grčkoj.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track