"MORAO SAM NA OPERACIJU KUKA" Frano Lasić za Kurir: Nakon turneje s klapom po Srbiji snimam u Beogradu novi film sa Amerikancima
Foto: Nemanja Nikolić

otvorio dušu

"MORAO SAM NA OPERACIJU KUKA" Frano Lasić za Kurir: Nakon turneje s klapom po Srbiji snimam u Beogradu novi film sa Amerikancima

Kultura -

Glumac Frano Lasić i dalmatinska klapa Koluri održali su preksinoć već tradicionalni, prednovogodišnji koncert, pod nazivom "Nostalgično putovanje", u prepunoj sali Dečjeg kulturnog centra.

Frano Lasić
foto: ATA images

Posle Beograda nastavljaju svoju turneju, pa su već 4. decembra u Somboru, 5. decembra u Novom Sadu, u velikoj sali NIS Gasprom njefta, a 6. decembra u Kulturnom centru u Leskovcu.

Osim stranih i domaćih hitova obrađenih na klapski način, slušaoci će imati prilike da čuju i izvođenje Franovih legendarnih evergrin numera "Zagrljeni" i "Volim te, budalo mala", takođe u specijalnoj novom ruhu i aranžmanu.

Za Kurir Lasić govori o ljubavi prema muzici, ali i velikim ulogama koje ga čekaju naredne godine.

Frano Lasić
foto: ATA images

- Svake godine sa uzbuđenjem i radovanjem spremamo se za prednovogodišnji koncert u Beogradu. I mene i momke iz klape sve pesme koje izvodimo vraćaju u lepe dane, kao i samu publiku, koja je zaista divna. Moram da kažem da volim manje sale, baš zbog te prisnosti s publikom, razmene emocija. Prosto u velikim dvorana gubi se ta draž, a u malim, intimnim prostorima na neki poseban način osetite emocije koje kovitlaju kroz celu dvoranu. A nama kao izvođačima to mnogo znači, tako da uživamo zajedno s publikom. Radujemo se i predstojećim koncertima, u Novom Sadu smo već nastupali, a u Somboru i Leskovcu smo prvi put - kaže Lasić za Kurir.

Frano Lasić, Milena Lasić
foto: Nemanja Nikolić

Od kada seže saradnja i prijateljstvo s klapom Koluri?

- Znam ih celi život i privatno se družimo. Često smo privatno i van koncerata zapevali. Pozvao sam ih 2015. godine na Milenino i moje venčanje da dođu u "Klub književnika" i zapevaju. Oni su bili jedni od naših muzičkih gostiju. Gosti na venčanju su se oduševili, bilo je i suza radosnica od lepote pesme, pa je Milena došla na ideju da bi bilo sjajno svake godine napraviti koncert, prednovogodišnji. Inače, oni su ljudi koji imaju svoje profesije, pored pevanja, jedan je arhitekta, jedan je dizajner, jedan je profesor i vlasnik muzičkog studija. Svima je zajednička ljubav prema pesmi, to su momci koji ceo život pevaju u klapama.

Milena i Frano Lasić
foto: Privatna Arhiva

Kad ste počeli da pevate klapsku muziku?

- Kao tinejdžer sam pevao u letnjim baštama u Dubrovniku s bendom i imao samostalne koncerte. Pevao sam i u klapama kao jako mlad, a i draž celog ovog koncepta je što mi pevamo domaće i strane hitove u klapskoj obradi. Često se na repertoaru nađu pesme Olivera Dragojevića, Arsena... ali otpevane u našoj izvedbi, na klapski način. U svojoj muzičkoj karijeri imam dva hita, koja su uvrštena u top 20 evergrin hitova bivše Jugoslavije, i njih pevamo u novoj obradi.

Frano Lasić
foto: Nemanja Nikolić

Nešto smo svi ovih dana bolesni. Kako vas služi zdravlje?

- Bio sam operisao kuk, koji je, nažalost, stradao jer sam u mlađim danima jako puno skijao. Ja sam čovek koji je ceo život na suncu, u pokretu, skijam, jedrim, ali i sam sport nekad zna da istroši. Ipak, bitno je kad stvari mogu da se poprave i sve se dobro završi.

Znamo da ste aktivni i kao glumac. Na čemu radite ovih dana kad je reč o filmovima i serijama?

- Mesecima sam snimao u Hrvatskoj seriju "San snova", a krajem decembra imam snimanje jednog američkog filma, koji se snima u Srbiji i Crnoj Gori.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

01:57

FRANO I MILENA LASIĆ U PROVODU: Za Kurir televiziju otkrili kako se snalaze u roditeljstvu i ko im čuva sina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track