JELENA JE BILA OMILJENI JUNAK "PORODIČNOG BLAGA" Njen grubi glas su svi zapamtili, a zbog jedne stvari su je STALNO KRITIKOVALI
Foto: Printscreen

Odlazak

JELENA JE BILA OMILJENI JUNAK "PORODIČNOG BLAGA" Njen grubi glas su svi zapamtili, a zbog jedne stvari su je STALNO KRITIKOVALI

Kultura -

Glumica Jelena Čvorović Paunović koju je publika zavolela kao Kasandru, odnosno Zorku u seriji "Porodićno blago" preminula je danas.

Bila je jedan od likova koje je Siniša Pavić maestralno napisao, a publika odmah zavolela, jeste ćerka jedinica Paje Troška (Aleksandar Berček), koju smo gledali u "Porodičnom blagu".

Jelena Čvorović Paunović
foto: Marina Lopičić

Mnogi se još sećaju njenog "hrapavog" glasa, pomalo "zarozane" pojave, a pre svega svadbe sa Đošom koji joj je od milošte tepao "ženče". Njihove zgode i nezgode iz bračnog života nasmejale su generacije.

Ova rola donela joj je preoznatljivost među publikom, a glumica je svojevremeno otkrila da retko zna kako se ona zapravo zove.

- Retko ko od gledalaca zna kako se ja zovem, ali na moju sreću znaju uloge koje sam igrala. Često sam glumila neke "marginalce", pa su mi prijatelji mojih roditelja govorili a što nisi igrala neku gospođu - ispričala je jednom prilikom, a koliko je bila uverljiva kao Zorka svedoči i to što mnogi i danas misle da privatno voli da popije čašicu rakije.

Jelena Čvorović Paunović
foto: Printscreen

Osim u "Porodičnom blagu" publika je imala priliku da je gleda i u serijama "Srećni ljudi", "Stižu dolari", "Bela lađa".

Pozorišna publika imala je priliku da je vidi u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta, čiji je stalni član postala 1985. godine, a autorka je i monodrame "Afera koferče".

Privatni život

Iz braka ima ćerku Minu koja je izrasla u pravu lepoticu. Suprug Jelene Čvorović Paunović, sa kojim je dobila ćerku Minu, preminuo je pre nekoliko godina.

- Moja ćerka je jednom rekla da joj niko ne veruje da joj je majka glumica. Pošto inače radim u pozorištu, snimila sam serije i onda se situacija u njenom društvu promenila - kazala je jednom prilikom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track