TADA JE PRVI PUT NA NAŠEM FILMU PRIKAZAN GRUPNJAK: Jugu TRESLE INTIMNE SCENE kakve nisu viđene, a one nisu NAJEKSPLICITNIJE (FOTO)
Foto: Printscreen/YT

da li ih se sećate?

TADA JE PRVI PUT NA NAŠEM FILMU PRIKAZAN GRUPNJAK: Jugu TRESLE INTIMNE SCENE kakve nisu viđene, a one nisu NAJEKSPLICITNIJE (FOTO)

Kultura -

Reklo bi se da je srpska kinematografija mnogo ispred Holivuda, ako se uzme u ozbir to da su se još '60-ih snimali filmovi koji su bili mnogo više provokativni i sa puno više eksplicitnih scena od danas najpopularnijih "365 dana" ili "50 nijansi sive".

Dok u pomenutim filmovima nema eksplitivnih scena ili kadrova koji otkrivaju previše, u Jugoslovenskim filmovima su se i te kako pojavljivali, za šta je bila potrebna velika hrabrost kod glumaca.

Kad budem mrtav i beo (1967)

Kad budem mrtav i beo, Dragan Nikolić, Ružica Sokić
foto: Printscreen YouTube

Dragan Nikolić koji je u ovom filmu tumačio Džimija Barku u nekoliko navrata je snimio eksplicitne scene i to sa koleginicama Ružicom Sokić i Darom Čalenić.

Mlad i zdrav kao ruža (1971)

Dragan Nikolić, Mlad i zdrav kao ruža
foto: Printscreen YouTube

Ponovo neponovljivi šmeker, Dragan Nikolić, u drugom ostvarenju. Ovoga puta kao kriminalac Stiv. Ovaj film obiluje scenama obnaženih žena.

Misterije organizma (1971)

Misterije organizma
foto: Printscreen YouTube

Mlada jugoslovenska komunistkinja Milena, sledeći ideje psihoanalitičara, seksologa i bivšeg marksiste Vilhelma Rajha, pokušava osvestiti svoju okolinu objašnjavajući da klasna revolucija istovremeno mora biti i seksualna. Takođe, ovo ostvarenje je među prvim filmovima u kojem se muški polni organ u erekciji vidi u krupnom kadru, ali i Ljuba Moljac i Jagoda Kaloper u s**s scenama potpuno obnaženi.

UNA (1984)

Una, film
foto: Printskrin Youtube

Film pun erotskog naboja između studentkinje (Sonja Savić) i profesora (Rade Šerbedžija). Kada je film izašao u bioskopima, ocena kritičara bila je da je naša kinematografija dobila prvi soft film za odrasle.

Lepota poroka (1986)

Mira Furlan maestralno je odigrala ulogu spremačice u nudističkom kampu. Film obiluje erotskim scenama, među kojima se i Mira osmelila da se obnaži.

Film koji je nastao 1986. godine izazvao je brojne kontroverze, zbog scena koje su obilovale golotinjom.

Lepota poroka
foto: Printscreen YouTube

U čuvenoj sceni "Da me vidi moja mila majka", pojavila se Mira Furlan koja je važila za seks simbol i filmovi u kojima je glumila gledali su se bez treptanja.

To je bio prvi put da se u jednom našem filmu pojavljuje jedan muškarac koji vodi ljubav sa dve žene u moru.

Oficir s ružom (1987)

Film "Oficir s ružom" jedan je od najpoznatijih ostvarenja u kojima se u glavnoj ulozi našao pokojni Žarko Laušević. On i njegova koleginica Ksenija Pajić maestralno su uradili svoj posao, pa je publika od prvog trenutka mogla da oseti naboj strasti, a kulminaciju smo imali priliku da vidimo u više kadrova, od kreveta, preko kupatila, pa čak i na terasi.

Haloa, praznik k**vi (1988)

Među našim prvim erotskim filmovima je i "Haloa, praznik ku**i" koji je prepun scena s*ksa. Glavnu ulogu dobila je Neda Arnerić, koja i dobila Zlatnu Arenu u Puli za ovo ostvarenje.

Vizantijsko plavo (1993)

Vizantijsko plavo, Katarina Žutić, Lazar Ristovski
foto: Printscreen YouTube

Ovom spisku ne možemo da ne dodamo scenu iz filma Vizantijsko plavo kada Laza Ristovski i Katarina Žutić potpuno obnaženi jašu bika na plaži.

Senke nad Balkanom (2017)

Senke nad Balkanom
foto: Printscreen

"Senke nad Balkanom" je serija koja je prepuna eksplicitnih scena, a jedna od najpoznatijih scena je ona u kojoj Marija Bergam završi u krevetu sa Lenom Paramiski nakon kraće i veoma strasne veze. Nakon predigre u kojoj se dodiruju počinju strasno da se ljube, a zatim skidaju garderobu i završavaju u krevetu i imaju intiman odnos.

Crna svadba (2021)

Crna svadba
foto: Printscreen

Opasan frajer uživa u bazenu sa dve devojke na krovu luks zgrade, dok polunaga Jelena Đokić, koja je vezana za stub, to sve gleda. Ovo je scena iz serije "Crna svadba" koja je privukla veliku pažnju domaće publike kako zbog sveta vlaške magije, tako i zbog eksplicitnih scena.

(Kurir.rs/A.G.)

Bonus video:

00:58

SNIMAJU SEKS SA DEVOJČICAMA KOJIMA U TOKU ODNOSA RAZBIJAJU GLAVU ČEKIĆEM!? Šokantna izjava Dejana Lučića o satanističkom ritualu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track