U DADOV STIŽE PREDSTAVA "KAPETAN DŽON PIPLFOKS" Kultni komad Duška Radovića za nove generacije u režiji Kokana Mladenovića
Foto: Predrag Mitić, Pozorište Dadov/Promo

ne propustite

U DADOV STIŽE PREDSTAVA "KAPETAN DŽON PIPLFOKS" Kultni komad Duška Radovića za nove generacije u režiji Kokana Mladenovića

Kultura -

Na sceni Omladinskog pozorišta Dadov u četvrtak, 14. i petak, 15. decembara sa početkom od 20 časova održaće se premijera predstave "Kapetan Džon Piplfoks".

Režiju predstave koja je rađena po motivima istoimene radio-drame Dušana Radovića potpisuje Kokan Mladenović, reditelj, profesor univerziteta i nekadašnji umetnički direktor Dadova koji je uradio i adaptaciju teksta.

predstava Kapetan Džon Piplfoks
foto: Predrag Mitić, Pozorište Dadov/Promo

Muziku za predstavu uradio je Marko Grubić, kostime Aleksandra Pecić Mladenović, scenski pokret Milan Gromilić a scenografiju Aleklsandar Bugarski. Pomićnik reditelja je Dragan Subotić a autor plakata je Danilo Mlađenović.

Reč reditelja:

Kokan Mladenović
foto: Petar Aleksić

Slavni komad Duška Radovića, kako u originalnoj verziji, tako i u dramatizaciji mog profesora, Miroslava Belovića, predstavlja jedan od najzanimljivijih poziva na pozorišnu igru na našim jezicima. Vremena su se, naravno, promenila i danas, sa novom generacijom Dadovaca, pokušavamo da se, poput Radovićevog neustrašivog kapetana Piplfoksa, uhvatimo u koštac sa Sedmoglavim čudovištem, sastavljenim od problema našeg doba – ratovima, ekološkom katastrofom, sveprisutnom agresijom, otuđenjem itd.

Da li ćemo se iz te avanture spasavanja sveta vratiti kao pobednici, saznaćete gledajući našu predstavu. U svakom slučaju, mi avanture volimo, a bitaka se ne bojimo, ubeđeni da se borimo na pravoj strani.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:50

Omladinsko pozorište „Dadov doživelo je posle više od pola veka obimnu rekonstrukciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track