KONAČNO SAM NEŽAN LIK, A NE POLICAJAC I VOJNIK! Vuk Kostić progovorio o lažnom numerologu o kom je maštao i zbog kog se zabavljao
Foto: Vladimir Avramović

perika ga učinila neprepoznatljivim

KONAČNO SAM NEŽAN LIK, A NE POLICAJAC I VOJNIK! Vuk Kostić progovorio o lažnom numerologu o kom je maštao i zbog kog se zabavljao

Kultura -

Druga sezona serije "Pevačica" počela je da se emituje 19. decembra i već je privukla veliku pažnju gledalaca. Poznatim likovima iz prvog dela pridružili su se i brojni novi, među kojima i glumac Vuk Kostić.

Vuk Kostić
foto: Vladimir Avramović

Njemu je ovoga puta pripala uloga Vanje. Reč je o čoveku povezanim sa svetom estrade i muzike koji uživa u medijskom eksponiranju. Po profesiji je numerolog, a sve zajedno što ga karakteriše potpuno je suprotno od likova koje je dosada pred kamerom Vuk oživljavao.

- Oduševio sam što ne igram opet policajca, vojnika ili ljubavnika, nego eto nekog potpuno drugačijeg što mi je bilo uzbudljivo. Svaki glumac je srećan kada je spektar karaktera likova koje treba da dočara što veći. I ja sam srećan kad jedan dan mogu da budem princ, drugi dan zlikovac, treći dan tata... Pa tako redom - istakao je Vuk u razgovoru za Kurir povodom početka emitovanja "Pevačice 2", a na pitanje da li je bilo teško nositi periku, rekao je:

Vuk Kostić
foto: Vladimir Avramović

- Nije. Divno je bilo sarađivati sa Dudom Vuksanović koja je fenomenalan masker i koja je napravila moju periku. Maštao sam o tome da će me neko pozvati da igram jednog nežnog lika. Ovaj moj je numerolog, a u seriji su čak napravili i izmišljene novine gde je na naslovnoj strani. (Smeh) Iako je ovde reč o numerologu prevarantu, inače ne verujem u numerologiju. Slavim slavu i ne verujem u brojke, ni u zvezde se ne razumem. Znam samo da je Karađorđeva za najsjajnija.

Vuk Kostić
foto: Vladimir Avramović

Direktan partner u seriji mu je Marko Janketić koji igra pevača Lokija. Scenaristkinja Nataša Drakulić već ih je spajala u "Ubicama mog oca".

Vuk Kostić
foto: Vladimir Avramović

- Uvek je super kad se spojimo ponovo. Ovoga puta mislim da nas je Nataša namerno spojila i da se silno zabavljala dok je pisala dijaloge. Možda sam se jedino na setu filma "Mala noćna muzika" zabavljao više nego ovde jer je to takav žanr da je sve dozvoljeno. Ovde nije bilo baš sve dozvoljeno, ali smo bili kao pušteni s lanca. (Smeh) Mislim da se i reditelj Igor Đorđević fino zabavljao - zaključio je Vuk.

Bonus video:

02:50

Vuk Kostić i Nebojša Neša Grbić o otvaranju kabare kluba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track