NAJPRIZNATIJI DOMAĆI REDITELJ REŽIRAO SVOJ PRVI MUZIČKI SPOT: Niko se nije nadao da će Zafranović da se prihvati i ovog posla
Foto: ATA images

izazov

NAJPRIZNATIJI DOMAĆI REDITELJ REŽIRAO SVOJ PRVI MUZIČKI SPOT: Niko se nije nadao da će Zafranović da se prihvati i ovog posla

Kultura -

Naš najpriznatiji reditelj, predstavnik čuvene Praške škole Lordan Zafranović, režirao je spot za novu pesmu Željka Joksimovića „1.000 žena“.

Upravo ovom numerom i pravim malim filmom koji je vizuelno prati, Joksimović je najavio svoj povratak na regionalnu muzičku scenu, posle više od tri godine od poslednjeg objavljenog singla. Govoreći o radu sa bardom domaće kinematografije, Joksimović je istakao da „uživa u filmski precizanom i strukturiranom načinu snimanja sa jasnim terminima i organizacijom“.

Lordan Zafranović
foto: Ustupljene fotografije

Iako ovaj spoj na prvi pogled deluje neočekivano, saradnja ova dva umetnika traje već više od dve godine, koliko zajednički rade na filmu i TV seriji „Djeca Kozare“, čiji je producent upravo Joksimović, a reditelj Zafranović. Krajem leta ove godine završeno je snimanje filmskog i serijskog projekta „Djeca Kozare“ po scenariju Arsena Diklića iz 1986, a koji opisuje stradanje dece u logoru Jasenovac 1942. godine, a u režiji Lordana Zafranovića. Glavni likovi povereni su regionalnim glumačkim zvezdama: Predragu Mikiju Manojloviću, Irfanu Mensuru, Leonu Lučevu, Reneu Bitorajcu, Anici Dobri, Milovoju Beaderu, ali i mlađoj glumačkoj generaciji: Milanu Mariću, Katarini Radivojević, Saši Joksimoviću, Pavlu Mensuru, Alekseju Bjelogrliću, Miodragu Dragičeviću i Isidori Janković.

film Djeca Kozare, Djeca Kozare, Anica Dobra, Irfan Mensur
foto: Glorija Bobinac

Ceo projekat, koji čini film i televizijska serija od šest epizoda, izvodi Minakord produkcija zajedno sa RTS i Telekomom Srbije, a izvršnu produkciju potpisuje Košutnjak film. Projekat je podržan i od strane FIlmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Vlade Republike Srpske i Filmskog centra Republike Srpske.

Kurir.rs

Bonus video:

04:38

Lordan Zafranović otkrio detalje o svom novom filmu o Jasenovcu: Biće stravičnih scena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track