NOVOGODIŠNJI KONCERT JOVANA KOLUNDŽIJE: Poklon za ljubitelje klasike, a evo kako da BESPLATNIH ULAZNICA
Foto: Nebojša Babić

lep gest

NOVOGODIŠNJI KONCERT JOVANA KOLUNDŽIJE: Poklon za ljubitelje klasike, a evo kako da BESPLATNIH ULAZNICA

Kultura -

Osnivač Centra lepih umetnosti Gvarnerijus, maestro Jovan Kolundžija održaće Novogodišnji gala koncert u subotu, 30. decembra 2023, s početkom u 20 časova, u sali ove ustanove, koju je osnovao i rekonstruisao te davne 1996. godine.

Nastup violinskog virtuoza biće poklon Beogradu, njegovom Gvarnerijusu, kao i ljubiteljima klasike, koji će imati priliku da uživaju u kompozicijama Žan-Marija Leklera, Frica Krajslera i Kamij Sen-Sansa.

Jovan Kulundžija
foto: Promo

Maestro Kolundžija nastupiće uz saradnju pijanistkinje Natalije Mladenović, a ulaz na koncert je slobodan, uz obaveznu rezervaciju mejlom na info@guarnerius.rs ili telefonom na 066/8028-368 zbog ograničenog broja mesta.

Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Impresivnu umetničku karijeru i blistavi profesionalni put proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko 4.000 koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od četrdeset zemalja, brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi; grandiozni ciklusi koncerata kao što su Deset veličanstvenih, Volite li Betovena, Bravisimo Maestro Mocart, U čast velikom Bramsu i brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, do Budimpešte.

Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija i Aleksisa Vajsenberga.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track