ISIDORA SIMIJONOVIĆ O "AZBUCI NAŠEG ŽIVOTA" I PRAZNICIMA: Za doček sam u Barseloni, a od Deda Mraza želim samo JEDNU STVAR
Foto: Marko Todorović

novogodišnji intervju

ISIDORA SIMIJONOVIĆ O "AZBUCI NAŠEG ŽIVOTA" I PRAZNICIMA: Za doček sam u Barseloni, a od Deda Mraza želim samo JEDNU STVAR

Kultura -

Dramskoj umetnici Isidori Simijonović 2024. godina će doneti ulogu o kojoj sanja svaka glumica. Na sceni Beogradskog dramskog pozorišta gledaćemo je kao baronicu Kasteli u adaptaciji komada "Gospoda Glembajevi".

Isidora Simijonović
foto: Contrast Studios

Ipak, već 4. januara biće drugi deo ekipe serijala "Azbuka našeg života", nastalog u zajedničkoj produkciji "Kontrast studija" i Telekoma Srbija.

- Uzbuđena sam pred premijeru "Azbuke" na Superstar kanalu. Publika će nove epizode moći da prati svakog radnog dana. Ta serija baš ima svoje fanove i ljude koji verno čekaju da vide šta će se dešavati. Imam osećaj da ih nećemo razočarati i da će još više voleti ovu sezonu - priznaje glumica.

U novih 11 epizoda prvi put igra majku, a njenu Anu čeka mnogo prepreka i problema.

- Najteže mi je bilo da razumem njenu kompleksnu situaciju. Ana je majka koja se svaki dan otkad se beba rodila suočava sa izazovima za koje ima osećaj da bi trebalo da bude spremna, a pošto nije dobila uputstvo za život s bebom, život joj se okreće naglavačke. Pokušavala sam da što bolje razumem osećaj da su žene preplavljene, da imaju osećaj da gube stari identitet, da se nisu smestile u taj novi. Sve je proces, ne može da funkcioniše sve kako treba. Bilo mi je jako važno da adaptiranje na veliku životnu promenu predstavim što vernije - objašnjava dramska umetnica.

Azbuka našeg života, Isidora Simijonović
foto: Contrast Studios

Šira publika upoznala je Isidoru u seriji "Jutro će promeniti sve", gde je igrala Sašu:

- Najbolje sam se osećala u njenoj koži, mada sam tada bila mlađa nego ona. Imala sam 23, a ostali junaci su imali moje sadašnje godine - nekih 29-30. I tu mi je trebalo neko iskustvo koje sam morala da zamislim. Najčešće je mašta ta koja nam je glavna saveznica u svemu što radimo i da bismo dovoljno dobro zamislili tuđe okolnosti.

U pozorištu je čekaju dve premijere, ali "Glembajevi" će biti događaj sezone.

- Naša predstava će se zvati "Šarlota Kasteli", što znači da će to biti jedno osvetljavanje tog lika. Trudićemo se da zađemo u neke slojeve koji nisu stereotipni, trudićemo se da pobegnemo od stereotipa da je samo veštica i laka žena. To je veliki izazov i mislim da ću morati studiozno da se bavim njom. Imam potrebu da je otkrijem, jer je misterija - priznaje Simijonovićeva.

Isidora Simijonović
foto: Promo

Od Deda Mraza nema velike želje:

- Ništa više od toga da budem zdrava i da oni oko mene budu zdravi. Želela bih svima više strpljenja i međusobnog slušanja... Može i više ljubavi. Ljubavi nikad dosta.

Za praznike putuje u Španiju.

- Idem u Barselonu. Bila sam jednom kao mlađa, ali sam dosta zaboravila, tako da imam osećaj kao da je prvi put - zaključuje Isidora Simijonović.

Kurir.rs

Bonus video:

02:14

VERUJEM U CRNU MAGIJU! Glumac iz serije Crna svadba otkrio temu TAJNOVITOG domaćeg projekta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track