U KAFANI SE SEKU VENE NA OVA 3 HITA: Svi misle da su to stare SRPSKE pesme, a istina je DRUGAČIJA! On se obezbedio do kraja života
Foto: Dragan Kadić

Ovo možda niste znali

U KAFANI SE SEKU VENE NA OVA 3 HITA: Svi misle da su to stare SRPSKE pesme, a istina je DRUGAČIJA! On se obezbedio do kraja života

Kultura -

Poslednjih nekoliko domaćih TV serije pravo su osveženje kako zbog svog kvaliteta, tako i zahvaljujući muzici koja ih prati. Najizvođenija pesma bez sumnje je "Pukni zoro" iz serijala "Montevideo".

Montevideo
foto: Promo

Nema kafane gde nećete čuti ovaj hit. Do kraja života samo od prava na pesmu "Pukni zoro" može da živi Robert Pešut Manjifiko. Numera iz filma i serije "Montevideo, bog te video" već ga je nadmašila, a mnogi još uvek ne veruju da je to autorska pesma.

Osećaj autentičnog vanvremenskog klasika toliko je duboko odjeknuo u našem narodu da se mnogi pitaju kako je moguće da je takvu narodnu pesmu koja se čvrsto etablirala kao glavna na nacionalnim sportskim događajima mogao da osmisli tako moderan izvođač.

Robert Pešut Manjifiko, Manjifiko
foto: Dragana Udovičić

- Postala je veća od mene. Mene je majka pitala: Pa sine, jesi ti zaista to napisao? To se prosto desilo. Ništa nisam uradio sem što sam napisao muziku za film - izjavio je Manjifiko.

Jelena Tomašević, Ivkova Slava
foto: Printskrin

Slično ljudi misle i za pesme "Nesanica" iz filma "Ivkova slava" i "Ponoć" iz serije i filma "Toma", koje je napisao Željko Joksimović.

Film Toma
foto: Aleksandar Letić

- Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujući Mimi, Tozovčevoj supruzi, za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma.

Predrag Živković Tozovac
foto: Dragana Udovičić

Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku - ispričao je Joksimović koji je radio i aranžman pesme, a odsvirao ju je Orkestar Ace Sofronijevića.

Kurir.rs

Bonus video:

02:12

Aco Pejović napravio pometnju turnejom po Americi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track