BALETSKA MAGIJA KRCKA ORAŠČIĆA U NARODNOM POZORIŠTU: Na blagajnama pomama za kartama, a glavne uloge tumače solisti iz FRANCUSKE
Foto: Ustupljene fotografije

ne propustite

BALETSKA MAGIJA KRCKA ORAŠČIĆA U NARODNOM POZORIŠTU: Na blagajnama pomama za kartama, a glavne uloge tumače solisti iz FRANCUSKE

Kultura -

Prazničnu atmosferu koja vlada u srpskoj prestonici upotpuniće balet "Krcko Oraščić", koji će u sredu u Narodnom pozorištu izvesti solisti pariske opere Eloiz Burdon i Žeremi-Lu Ker.

Iako je veoma mlada, primabalerina Eloiz Burdon iza sebe ima bogatu karijeru i stalno niže uspehe. Dobila je angažman u pariskoj operi sa svega 16 godina, putem konkursa, i na matičnoj sceni ostvarila niz značajnih uloga klasičnog repertoara.

balet Krcko Oraščić
foto: Ustupljene fotografije

Veliku pažnju publike privukla je gracioznom igrom u komadima "Veliko ogledalo", "Orfej i Euridika", "Umetnost neosvrtanja", "Sekač talasa". Kao gostujuća solistkinja često nastupa i u Japanu i Rusiji.

U baletu "Krcko Oraščić" Petra Čajkovskog koreografiju potpisuje Konstantin Kostjukov. U predstavi će učestvovati kompletan ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića.

balet Krcko Oraščić
foto: Ustupljene fotografije

Pomama za baletom - Karte rasprodate u roku od 24 sata

Iako je izvođenje "Krcka Oraščića" zakazano za posle praznika, interesovanja publike nije manjkalo. Tako su sve predstave rasprodate za 24 sata, direktorka Baleta Narodnog pozorišta Ana Pavlović uvela je i nekoliko februarskih izvođenja, iako to nije uobičajeno, budući da je komad prazničnog duha.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:32

BALET KO TO TAMO PEVA U ZAGREBU Cela sala peva uz hit Za Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track