"ONOM STIDLJIVOM DEČAKU OBJASNIO SAM KOLIKO GA UZBUDLJIV ŽIVOT ČEKA" Ivan Bosiljčić o tome kako je prevazišao svoju stidljivost
Foto: Miloš Nadaždin

ISKREN O SVOJIM OSEĆANJIMA

"ONOM STIDLJIVOM DEČAKU OBJASNIO SAM KOLIKO GA UZBUDLJIV ŽIVOT ČEKA" Ivan Bosiljčić o tome kako je prevazišao svoju stidljivost

Kultura -

U susret novom filmu "Jorgovani" Siniše Cvetića čija je premijera zakazana za 27. februar u okviru ovogodišnjeg Festa, glumac Ivan Bosiljčić ponosan je i na novu ulogu, i na minuli rad.

film Jorgovani
foto: Košutnjak film

- Sviđaju mi se reditelji i produkcije kojima je bitno da prvi utisak o novom filmu bude od bliskih ljudi koji su radili na njemu i koji glumce liše stresa da prvi put vide sebe na velikom platnu kad i publika. Period pre novogodišnjih praznika obeležila nam je interna projekcija za ekipu od nas petnaestak posle koje smo svi u praznike uplovili zadovoljni. Uskoro će se okupiti i druga filmska ekipa i gledaćemo film "Lazarev put" Ivana Jovića. Velika premijera je planirana na jesen. Ove dve projekcije filmova su mi bukvalno obgrlile praznike i pojačale utisak slavlja - opisao je Ivan u intervjuu za TV Ekran.

film Jorgovani
foto: Košutnjak film

Inače, u "Jorgovanima" još jednom partnerka na filmu mu je koleginica Sloboda Mićalović s kojom je već ostvario zapažene uspehe u serijama "Nepobedivo srce" i "Ranjeni orao". Zanimljivo je kako ga je reditelj Šotra odredio za ove role...

Ivan Bosiljčić
foto: Miloš Nadaždin

- Zdravko Šotra i ja smo se upoznali na filmu "Gde cveta limun žut". Tu sam imao samo jednu scenu, ali nisam ni slutio da se tih dana odlučivalo i o podeli za naredni projekat. Nakon završenog snimajućeg dana, seli smo na ručak koji je više izgledao kao neki prijatan, ali ipak informativni razgovor (smeh). "Ko si ti? Odakle si mladiću? Ko su tvoji?", pitao je uvek konkretni Šotra. Nakon toga sam doznao da se dobro raspitao kod producenata, kod kolega glumaca i vrlo sam zahvalan što me svako od njih toplo preporučio.

Ivan Bosiljčić, Sloboda Mićalović, serija Nepobedivo srce
foto: Printscreen Youtube RTS

Kad sagleda dosadašnju karijeru, Ivan smatra da je imao sreće.

- Glavni faktori su - temeljan rad, poneko nepriznavanje koje me je razgorevalo da se dokažem i sreća da moji saradnici razumeju moje izbore. Onoliko koliko sam se borio za neke uloge, isto toliko sam odbijao velike, lepe role. Imao sam sreće da su me autoriteti pravilno shvatali kada sam tražio ono što sam smatrao da je za mene, ali i kada sam bio ubeđen da je uloga za nekog drugog. Čak i onima kojima nije bilo jasno moje rasuđivanje, posle premijera su razumevali moj izbor - istakao je glumac koji je pre nešto više od mesec dana napunio 45 godina.

Ivan Bosiljčić
foto: promo

- Ništa me ne plaši. Život prolazi i to je prirodno i neminovno. Radim na povećanju kvaliteta odnosa koji su sada i ovde.

Iako je kao mali bio stidljiv, o čemu je više puta govorio, Ivan je otkrio i kako je pobedio tu svoju osobinu.

- Onom stidljivom dečaku ja sam objasnio koliko ga uzbudljiv život čeka. To je nešto što niko nije mogao da mu kaže pre 40 godina. Ali mogu sada ja - zaključio je glumac.

Bonus video:

00:35

Glumac Milan Marić se oglasio povodom otvaranja Firefly Studios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track