"DRAGO MI JE DA PRISUSTVUJEM TRENUTKU KAD ŽENE POČINJU DA VODE REČ" Milica Mihajlović o "V (fau) efektu" i uspehu koleginice
Foto: Nebojša Babić

intervju za tv ekran

"DRAGO MI JE DA PRISUSTVUJEM TRENUTKU KAD ŽENE POČINJU DA VODE REČ" Milica Mihajlović o "V (fau) efektu" i uspehu koleginice

Kultura -

Bogato profesionalno iskustvo glumici Milici Mihajlović bilo je savršena baza i za ulogu Perke u hit trileru "V (fau) efekat", čija će uzbudljiva radnja kulminirati tokom vikenda pred nama na Superstar kanalu, kada će se emitovati poslednje dve epizode. U iščekivanju raspleta svega što su zamrsili brojni junaci ove serije, dramska umetnica otkriva i svoje impresije sa snimanja.

Milica Mihajlović
foto: Nebojša Babić

Kako vam serija izgleda iz vizure nekog ko je učestvovao u njenom stvaranju?

- Oduševljena sam, donela je vrhunsku zabavu. Luda je, odlična, napeta i zabavna! Uz to, ja veoma volim krimiće. Uživam da je gledam i uživam u priči, režiji, glumi, fotografiji i zvuku, u toj divnoj celini. Serija je na izvestan način malo žanrovski pomerena, ali izvrsna s toliko likova i karaktera koji su uklopljeni u uzbudljiv mozaik.

Reditelj Gordan Kičić vas je zvao i za svoj prvenac "Mama i tata se igraju rata".

- Tu se baš okružio prijateljima i bliskim saradnicima, jer se prvi put latio i rediteljskog i scenarističkog i produkcionog zadatka. Ovoga puta je proširio ekipu, pa je bilo i izazovnije. Drago mi je da sam u obe te podele, jer veoma volim da radim s Kiletom. Bliski smo ne samo kao kolege i saradnici već i kao drugovi koje vezuje sličan ukus, ali pre svega, sličan smisao za humor.

Mama i tata se igraju rata, Vojin Ćetković, Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Nebojša Ilić
foto: Damir Dervišagić

Nije vam dodelio lagan zadatak?

- Bio mi je neobično i izazovno da igram ženu koja je krajnje nevidljiva. Kao neka muka bije iz dubine radnje, poništava se sve vreme dok ne proradi onaj deo priče u kom eksplodira svojom energijom i svojom sudbinom. Nekako sam montažerski pristupila građenju tog lika, što mi je bilo vrlo zanimljivo i o čemu sam se dogovarala s Kičićem. Mnogo smo razgovarali i razumeli se.

Ima jedna scena gde ta žena sa suzama u očima odbija da prepozna svoju ćerku na fotografiji. Bili ste izuzetno uverljivi...

- Mnogo mi je drago da imate takav utisak.

Milica Mihajlović
foto: Firefly Production

Naravno, ne možete da nas naučite tajnama glume u jednom odgovoru, ali jeste li tada proživljavali isto što i vaš lik?

- Nije mi bilo lako da igram Perku. Sustezala sam se jer je moj temperament veoma eksplozivan, ekspresivan, ekstrovertan... Sve suprotno od te žene. Zato mi je bilo uzbudljivo i izazovno da sve svoje doživljaje prigušujem i čuvam za te eksplozivne trenutke. Drago mi je što mi je pošlo za rukom.

Da li je protivteža tim napetim scenama bila zabava na snimanju?

- Snimajući smo svi uživali u tom skladu koji je postojao među nama. I naravno, kako od glave riba smrdi, tako od glave ona i zamiriše. Sve to ima veze s Kičićem, koji nosi tu pobedničku energiju, vedar je, optimističan i zarazan s tim svojim osećanjem koje prenosi i na svoje saradnike.

Milica Mihajlović
foto: Nebojša Babić

Vaša Perka radi u pozorišnom bifeu. Jesu li i danas oni mesto gde se glumci rado okupljaju?

- Nama u Ateljeu 212 to je glavno mesto gde vodimo najvažnije razgovore i dok radimo, ne samo dok se provodimo. Neka iskustva sam prenela u seriju, i mislila na neke dobre duhove koji drže te bifee (smeh). U Ateljeu smo imali našu Branku, sad imamo našu Sanju. Ali karakter i sudbina mog lika su specifični, pa je nisam poredila s njih dve.

U seriji igra i vaš suprug Voja Brajović. Mada niste imali zajedničkih scena, jeste li se konsultovali u vezi sa ulogama?

- Pričali smo kao što inače radimo kad ne snimamo istu seriju. Uvek pričamo. Ta linija priče koju vodi njegov lik veoma je uzbudljiva i mnogo mi se dopalo kako je uradio.

Milica Mihajlović
foto: Nebojša Babić

Čini se da je gluma jedino zanimanje gde i zrele i pozne godine mogu da donesu mnogo dobrog posla.

- Godine su u našem poslu veoma važne. Naočigled svih menjaju nam se uzrasti, ali je neobično važno ne praviti se lud i ne insistirati na tome da igraš mlađe od sebe. Stalno stižu novi glumci i smena u našem poslu je prirodna isto kao i smena u životu. Ako osluškuješ prirodan tok stvari, onda ćeš i sam njime teći, a ako mu se opireš, bićeš smešan. Nećeš moći da igraš ni babe ni devojke. Ali da, svaki uzrast nešto donosi.

Milica Mihajlović
foto: Firefly Production

- Mnogo mi je drago što Milica Janevski briljantno igra ultra mega glavnu ulogu u "V (fau) efektu". Toga nije bilo ranije, naročito ne u krimi-serijama - da žene vode priču. Uvek će biti mnogo više uloga za muškarce, takva je dramaturgija, ali mi je drago da prisustvujem trenutku kada se to menja u korist nas glumica.

Da li vas je obradovao uspeh serije "Deca zla" i njena premijera na HBO?

- Mnogo sam srećna, pogotovo što smo je dugo čekali. Izvanredna je, kao neki vrhunski evropski triler i tačno se vidi da Miša Majić vrlo dobro poznaje materiju o kojoj piše. Dopala mi se i neobična podela, ali i ideja da iz neočekivanog ugla igram neke gadure koje svi znamo. Da oživim osobu koja je iznutra trula, a to se spolja ne vidi.

Čeka vas snimanje treće sezone "Mama i tata se igraju rata"?

- Jedva čekam i radujem joj se jer je ona moj omiljeni projekat.

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track