"ALO, SINE! ŠTA RADIŠ TO?" Gaga Nikolić jednom rečenicom pokazao kakva je veličina bio: UPLAŠIO SAM SE i ne mogu, a on mi kaže...
Foto: Dragana Udovičić

mladi glumac iskreno o velikom uzoru

"ALO, SINE! ŠTA RADIŠ TO?" Gaga Nikolić jednom rečenicom pokazao kakva je veličina bio: UPLAŠIO SAM SE i ne mogu, a on mi kaže...

Kultura -

Glumac Predrag Vasić osvojio je srca publike sa filmom "Montevideo" gde je tumačio lik Stanoja.

Predrag Vasić
foto: Printskrin/Jutjub

Međutim, on je prvi put pred kamere stao još 2006. godine, kada je imao svega devet godina u filmu "Četvrti čovek", te francuskom filmu "Largo Winch". Igrao je Vaneta u ratnoj melodrami "Sveti Georgije ubiva aždahu“.

Ove role omogućile su mu da se još u detinjstvu upozna sa čarima koje nosi glumački posao, ali i legendarnim glumcima. Mladi umetnik je gostujući u podkastu "Bindž" otkrio kako je izgledao njegov prvi susret sa legendarnim Gagom, što je mnoge nasmejalo do suza.

- Kad sam imao sedam godina snimili smo film "Četvrti čovek". To je bila moja prva uloga, a ja u kadru vidim Dragana Nikolića i Nikolu Koja. Meni je Dragan najomiljeniji glumac i najdivniji čovek. Ja sam tad bio baš malo dete, ovolicni kao ovaj sto - započeo je Vasić.

Međutim, bio je uplašen da stane pred kamere, a onda je na scenu stupio Gaga Nikolić, koji je jednom rečenicom ubedio mladog glumca da ustane i tako pokazao kakav je čovek bio.

- Ja sam sedeo oko ponoći sa mamom. Snimali smo u Smederevu. Sedim u stolici i mnogo sam se uplašio. Nisam smeo da stanem pred kamere - priča Peđa i dodaje:

- Dragan Nikolić prolazi i samo dobacuje "Alo, sine! Šta radiš to?", ja odgovaram ništa. Traži da pređemo tekst, a ja sam se uplašio i ne mogu. Odgovara mi: "Ma šta si se uplašio. Hajde da se igramo!". Razmišljam, ja volim da se igram, što da ne.

Legendarni Gaga uspeo je da ga oslobodi straha, ali i da mu pomogne da shvati koje su čari glume.

- Mi prođemo tekst i shvatim tu glumačku igru gde je najvažnije da se igramo. Dragan Nikolić mi je najveći uzor. Nas dvojica smo radili još dva filma posle toga "Sveti Georgije ubiva aždahu" i "Montevideo" - priča Vasić.

Dragan Nikolić u filmu 'Montevideo'
Dragan Nikolić u filmu "Montevideo"foto: screenshot

Njih dvojica podelili su kadar i u hit serijalu "Montevideo", a njihov susret na setu je prava anegdota.

- Najzanimljivije je bilo tokom snimanja filma "Montevideo". Ja sam Gagu već znao, a on se pojavio na setu i krenuo da se pozdralja sa nama, mladim glumcima. Ja sam bio poslednji u tom špaliru, Gaga se upoznao sa svima, a kada je mene video povikao je: "Sine, pa gde si sine?!". Mi smo se izgrlili i izljubili, a druge kolege su se pitale "Vidi ovaj mali, kako on sad zna Gagu?" - rekao je Peđa.

Bonus video:

01:55

MILOŠ BIKOVIĆ MENJA TOK KARIJERE! Konačno je presekao! Više neće da… (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track