KREATIVNE RADIONICE ZA NAJMLAĐE I ODRASLE: Muzej Jugoslavije besplatno u dva termina organizuje Motiv kućice u vitražu
Foto: Milan Obradović

ne propustite

KREATIVNE RADIONICE ZA NAJMLAĐE I ODRASLE: Muzej Jugoslavije besplatno u dva termina organizuje Motiv kućice u vitražu

Kultura -

U Muzeju Jugoslavije trenutno su postavljene dve izložbe: "Ježeva kućica - Izmišljanje boljeg sveta" i "Turen kralja Petra II", povodom kojih će biti organizovane radionice koje će povezati ove dve postavke, u dva termina, 9. i 10. marta, od 11 časova.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Na radonici ćete saznati zanimljiv istorijat i pojedinosti o radu jedne od najznačajnijih jugoslovenskih umetničkih radionica za foto-keramiku i umetničko staklo „Stanišić i sinovi” iz Sombora, koja je izradila najnoviji predmet otkupljen za muzejsku kolekciju – Turen (supijeru) poslednjeg jugoslovenskog kralja. Svi učesnici radionice imaće priliku da se oprobaju u izradi svog vitraža na temu doma/kuće.

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Ena Borovac, ilustratorka i potomkinja porodice Stanišić uči će nas kako da razmišljamo kao vitražisti i pretvorimo običan crtež u nacrt za vitraž, a sve to uz priču o svojoj porodici koja od 1908. godine izrađuje najreprezentativnije primerke vitraža i foto-keramike na našim prostorima.

Radionica je namenjena odraslima i deci uzrasta od pet do deset godina. Broj mesta je ograničen i prijave se nalaze na zvaničnom sajtu Muzeja Jugoslavije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track